Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Cirkelzaag voor professionals

Dat ziet u goed het is namelijk zo dat een cirkelzaag vooral voor professionals bedoeld is. Je kunt daarbij wel zeggen dat voor elke professionele klus een cirkelzaag aanwezig is, maar waarom is dit eigenlijk zo? Wat heeft een cirkelzaag eigenlijk te bieden wat een andere machine niet heeft? In dit artikel proberen we je wat meer duidelijkheid te geven over een cirkelzaag en wat je er nou precies aan hebt. Het is namelijk wel een machine die toch echt niet kan ontbreken tijdens het klussen.

Wat is een cirkelzaag?

Een cirkelzaag is een machine die simpel gezegd bestaat uit een motor en een zaagblad. De motor zorgt voor de aandrijving van het zaagblad waardoor het zaagblad met een constante snelheid door verschillende soorten materialen heen kan zagen. Omdat een cirkelzaag een groot zaag oppervlak heeft is het recht zagen geen probleem. Mochten de afstanden redelijk groot zijn dan kan worden gekozen voor een rails geleider. Een handig accessoire die de cirkelzaag op zijn plek in een rechte lijn houdt. Ook bestaan er parallelgeleiders die bijvoorbeeld bij de Bosch PKS 66 AF aanwezig zijn. Zie het filmpje om meer te leren over deze handcirkelzaag.

Waarom een cirkelzaag bij het klussen?

Waarom je een cirkelzaag nodig zou hebben bij klussen is niet moeilijk te beargumenteren. Het is namelijk één van de essentiële gereedschap stukken die niet kunnen ontbreken bij een klus. Zagen dat is toch wel iets wat je altijd weer moet doen. Een cirkelzaag is daarvoor het perfecte hulpmiddel. Voor mensen die vaak buiten werken, zonder de aanwezigheid van stroomtoevoer, zijn er ook accu cirkelzagen. Dit zijn cirkelzagen die worden gevoed door een accu. Die vaak wel een intensief uurtje meegaan.

Wat voor soorten cirkelzagen bestaan er?

Er bestaan een heleboel soorten cirkelzagen, denk maar aan de afkortzaag, zaagtafel, mini cirkelzaag en combinatiezaag. Allemaal cirkelzagen die één ding gemeen hebben ze werken met een cirkelzaagblad. De manier van zagen gaat bij al deze machines wel anders. De één is juist ontworpen voor het zagen van platen waarbij de ander juist te gebruiken is voor het zagen van balken of planken. Wil je toch meer een eenvoudige cirkelzaag die veelzijdig inzetbaar is? Dan kan de Powerplus POWX1365MB uitkomst bieden! Dit is namelijk een mini cirkelzaag die geschikt is voor laminaat, aluminium, tegels en nog veel meer.