Ace Magazine
Image default
Industrie

Werkplaats verlichting

Heeft u verlichting nodig in een werkplaats? Dan zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk dat u voldoende verlichting heeft. Als u lampen gebruikt die geen goede verlichting geven, dan kan de verlichting hinderlijk zijn. U heeft last van schaduwen en u kunt last krijgen van vermoeiende ogen. Daarbij kan het ook zijn dat er hele specifieke werkzaamheden moeten gebeuren. In dit geval is het belangrijk dat u op deze plek de juiste verlichting heeft, dat zeer gericht uw werkstuk kan beschijnen. Natuurlijk moet u ook aan de kosten van het stroomverbruik denken en tegenwoordig is het ook heel belangrijk dat verlichting duurzaam is. Werkplaats verlichting in LED is hier het antwoord op.

Waarom kiezen voor speciale werkplaats verlichting met LED?

Waarom zou u voor uw werkplekken kiezen voor speciale werkplaats verlichting? Meestal zullen bepaalde werkplekken hoog zijn. Reguliere verlichting is niet in staat om het oppervlak van grote hoogte te beschijnen. Speciale werkplaats verlichting kan dit wel. Wanneer u een groot oppervlakte moet verlichten, dan kunt u zich voorstellen dat u een hoog stroomverbruik heeft. Omdat de werkplaats verlichting is voorzien van LED verlichting, profiteert u van een behoorlijke energiebesparing, dat u zeker aan de energienota zult merken. Werkplaats verlichting staat dagelijks toch wel minimaal acht uur per dag aan en als dit zo zuinig mogelijk kan, heeft zowel u als het milieu hier profijt van. Verder kunt u met deze verlichting alle kanten op. U kunt de spots aan het plafond monteren en lager laten komen via een ketting.

LED werkplaats verlichting voor iedere werkplek

Er is diverse werkplaats verlichting LED beschikbaar, zodat u op diverse werkplekken hiervan gebruik kunt maken.

Naast een werkplaats, kunt u de verlichting ook gebruiken als magazijn verlichting, waar uiteraard goede en heldere verlichting nodig is. Voor grote loodsen is er loodsverlichting, waarbij u zelfs van goede verlichting kunt genieten als de verlichting op grote hoogte hangt.

Moet er een showroom verlicht worden, dan is het belangrijk dat uw producten goed in het licht komen te staan. Met de juiste showroom verlichting zorgt u voor een helder verlichte showroom.

Een werkplek die voor verlichting wel eens onderschat wordt is een stal. U wilt bij het verzorgen van de paarden en het schoonhouden van de stal, wel voldoende verlichting hebben. Een stallamp is hier een goede hulp bij. En uiteraard bent u met LED stalverlichting verzekerd van een lange gebruiksduur.

Voor explosiegevoelige zones kan u werken met ATEX-verlichting. Deze verlichting is gecertificeerd om te gebruiken in explosiegevoelige zones. Hier bestaan ook tal van LED versies van.

Met of zonder driver?

U zult merken dat er werkplaats verlichting LED te koop is die voorzien zijn van een driver, maar er zijn ook modellen die driverless zijn. In de regel hebben LED spots een driver of transformator nodig. De driver zorgt voor de stroomtoevoer naar de LED lamp. Er is nu technologie, waarbij LED spots geen driver meer nodig hebben. Het verschil tussen beide soorten zit hem in het verbruik. Kiest u voor driverless LED werkplaats verlichting, dan kunt u tot wel 10% extra op het verbruik besparen.

https://www.leddepot.be/werkplaats-verlichting-led/