Waarvoor gebruik je zwaarlastwielen?

Waarvoor gebruik je zwaarlastwielen?

  • maart 4, 2021
  • 0 comments

Of het nu gaat om een particuliere situaties of een bedrijf, de juiste hulpmiddelen en voorzieningen zijn essentieel om eender welk werk tot een goed einde te brengen. Zwaarlastwielen zijn het perfecte voorbeeld van zo’n hulpmiddel, en deze worden dan ook in tal van situaties en omstandigheden toegepast.

 

Wat zijn zwaarlastwielen precies, en welke voordelen hebben ze te bieden? Twee vragen die in het onderstaande overzicht duidelijk worden beantwoord!

 

Wat zijn zwaarlastwielen en wat zijn de voordelen?

Zwaarlastwielen zijn eigenlijk een soort wieltjes die onder een pallet of ander zwaar object geplaatst kunnen worden. Ze worden doorgaans in magazijnen en andere industriële omgevingen gebruikt, maar ook voor particuliere situaties zijn er heel wat opties. Hieronder krijg je een duidelijk overzicht van de belangrijkste voordelen van dergelijke wielen:

 

1. Héél sterk, stevig en een hoge belastbaarheid

 

Eerst en vooral kan je bij zwaarlastwielen zeker zijn van een heel hoge maximale belastbaarheid. Er zijn modellen die 1600 kg belasting aankunnen, maar hele grote wielen dragen tot wel 7000 kg of meer. Op die manier bestaat er voor elke industriële of particuliere situatie een oplossing, hoe groot de belasting ook mag zijn!

 

2. In uiteenlopende modellen verkrijgbaar

 

Daarbij zijn er heel wat verschillende mogelijkheden op het vlak van design en formaat. Afhankelijk van waar je de wielen voor wilt gebruiken, is een kleiner of groter model beter. Bij een speciaalzaak kan je meer info krijgen over de afmetingen, zoals diameter of gewicht, zodat je voor jouw situatie de beste beslissing kunt vinden.

 

3. Duurzaam transport met de juiste wielen

 

Ten slotte zijn zwaarlastwielen erg duurzaam, doordat ze uit erg sterke materialen bestaan. De meeste modellen hebben een basis die uit PU (polyurethaan) is vervaardigd, waardoor ze erg licht zijn en toch lang meegaan. En dat is een goede investering die voor elk bedrijf of particulier de moeite waard is!

 

Bestel zwaarlastwielen direct online op wielenoutlet.nl 

Van het transporteren van zware industriële machines tot het vervoeren van een grasmaaier of iets anders, er zijn heel wat mogelijke toepassingen van zwaarlastwielen. Bestel zwaarlastwielen direct online op wielenoutlet.nl om zeker te zijn van de allerbeste kwaliteit en duurzaamheid. Ook kan je rekenen op gedegen advies bij de zoektocht naar de juiste wielen, zodat je zeker waarde krijgt voor je geld!