Ace Magazine
Image default
Industrie

Doe je voordeel met oud ijzer inleveren

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, mensen die oud ijzer verzamelen en het vervolgens bij een oud ijzerhandelaar inlevert. Het oud ijzer is namelijk geld waar, en niet iets maar behoorlijk wat. Je kunt er zelfs geld mee verdienen als je het oud ijzer verkoopt aan een opkoper. Als je het goed doet kun je er zelfs een baan van maken. Er zitten dus zeker voordelen aan oud ijzer inleveren, maar welke voordelen?

Wat wordt er bedoeld met oud ijzer?

Oud ijzer is eigenlijk een verzamelnaam voor ijzeren voorwerpen die niet meer nieuw zijn. Er wordt voornamelijk de term in de praktijk gebruikt om het ijzeren afval te kunnen aanduiden. Oud ijzer heeft enkele verschillende soorten metaal. Hierbij heeft ieder metaalsoort weer hun eigen prijs. De verschillende metaalsoorten zijn onder andere metaal, roestvrij staal, aluminium, lood, schroot, zink en koper.

Is het de moeite waard om oud ijzer in te leveren?

Als je van plan bent om oud ijzer te gaan verzamelen en vervolgens in te leveren vraag je jezelf waarschijnlijk af of het de moeite waard is. Er zijn hier twee antwoorden op ja en nee. Het is namelijk zo dat als je van plan bent om je eigen oud ijzer in te leveren, het echt niet de moeite waard is om dat te doen. Het zal ongetwijfeld wel wat extra zakcentjes opleveren maar veel zal het zeker niet wezen. Om geld te kunnen verdienen met oud ijzer wordt het pas interessant als er grote hoeveelheden oud ijzer ingeleverd wordt. Maar hoe ga je dat nu doen? Je zou ervoor kunnen kiezen om oud ijzer met een busje of aanhanger op te halen bij jou in de buurt. Hierdoor zijn de mensen van de troep af en verdien jij er geld aan. Eigenlijk best wel een slimme optie.

Hoe werkt oud ijzer inleveren? 

Oud ijzer inleveren gaat op een bepaalde manier in zijn werking. Dit hangt af van de partij oud ijzer die je hebt. Heb je een grote of een kleine partij? Bij een kleine partij oud ijzer is het zo dat het soms nog wel iets meer kan opleveren als je het langsbrengt bij een oud ijzer handelaren. Maar hoe kom je daar nu achter? Het is handig om dan even te bellen naar de desbetreffende oud ijzerhandelaar waar jij het wil inleveren. Ben je van plan om de kleine partij oud ijzer te laten ophalen? Dan zul je er waarschijnlijk niets voor krijgen omdat de handelaar brandstofkosten ervoor berekend.

Verschillende oud ijzerhandelaren

In verschillende steden, plaatsen en dorpen zijn er genoeg oud ijzerhandelaren te vinden. Toch denk je bij jezelf wel eens, is een oud ijzerhandelaar wel betrouwbaar? Om daar zeker van te wezen kun je het beste eens kijken op internet naar betrouwbare oud ijzerhandelaren. Enkele betrouwbare handelaren zijn: Simmeren Schroot BV in Groningen, H. Regelink Schroothandelaar B.V. in Kampen, Claesen Alex in Hasselt België, Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp.