Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Zelf leren schilderen

Weten hoe jezelf kunt leren schilderen? Dan is het verstandig om eens deze blog grondig door te nemen. Je Leert namelijk een aantal handige tips, welke je tijdens het schilderen kunt toepassen. Hierdoor maak je niet alleen meer progressie, maar maak je ook nog eens minder fouten. Daarnaast geven we ook informatie over de verschillende manieren van schilderen. Je kunt namelijk op verschillende manieren het schilderen leren. Meer weten? Bekijk dan de informatie hieronder:

Handige tips voor het schilderen

Voordat we je een aantal tips gaan geven is het belangrijk om te weten voor welke verfsoort je het beste kunt kiezen. Denk hierbij aan aquarel, olieverf of acrylverf. In dit geval zijn aquarel en acrylverf beide een verf op waterbasis. Olieverf daarentegen bestaat niet uit water, maar uit olie. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de droogtijd van olieverf veel langer is dan bijvoorbeeld die van acrylverf. Een verfsoort gekozen? Dan kunnen we beginnen met de tips:

  1. Schildersbenodigdheden: voordat je kunt beginnen met schilderen heb je natuurlijk wel een aantal spullen nodig. Zo is het belangrijk om goede penselen, verf en een schildersdoek te hebben. Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van een schildersezel en palet.
  2. Verf mengen: het verf mengen is een belangrijke en soms ook lastige techniek. Het mengen doe je namelijk in de meeste gevallen met water of met een medium. Wanneer je acrylverf gebruikt dan meng je dus met water. Dit doe je door de acrylverf in een kommetje te doen en hier steeds iets water aan toe te voegen.
  3. Verf verwijderen: voor het verwijderen van de verf kun je niet altijd water gebruiken. Echter zijn aparte schoonmaakmiddelen vaak duur, waardoor je het beste gewoon voor groene zeep kunt kiezen.

Manieren van leren schilderen

Je kunt een schildersworkshop volgen, maar ook een online schildercursus. In dit geval is een workshop erg prijzig, waardoor je als beginnende schilder beter voor een cursus kunt kiezen. Daarnaast heeft een online cursus schilderen ontzettend veel voordelen. Je kunt immers de schilderlessen overal volgen waar je maar wilt.

http://www.acrylverfschilder.nl