Ace Magazine
Image default
Energie

Slapende klanten energie

 

Slapende klanten voor energie opgelet: u betaalt te veel!

Slapende klanten voor energie is de verzamelnaam voor Nederlandse consumenten die al jaren een energiecontract hebben bij dezelfde energieleverancier. Het is jaren geleden dat zij zijn overgestapt naar een nieuwe energieleverancier en dit heeft simpelweg te maken met het feit dat ze geen zin hebben om over te stappen of voor zichzelf geen duidelijke reden hebben om tijd en energie te steken in het overstappen. Toch hebben alle slapende klanten voor energie een goede reden om een nieuw energiecontract af te sluiten. Welke reden dit is, leest u in dit artikel. 

 

Slapende klanten voor energie: onnodig hoge kosten voor energie

Slapende klanten voor energie zijn tevreden met de dienstverlening van hun energieleverancier, vinden dat ze een prima bedrag betalen voor hun energie en zijn nog nooit in conflict geweest met hun aanbieder van energie. Zij vinden dat ze geen reden hebben om over te stappen naar een andere energieleverancier, maar dit is zeker wel het geval. Door over te stappen naar een andere energieleverancier, bespaart u namelijk veel geld.  

Toen u uw energiecontract vele jaren geleden afsloot, had u hoogstwaarschijnlijk een goede deal met aantrekkelijke energietarieven. U denkt misschien dat u nu nog steeds het goedkoopste energiepakket heeft, maar dit is zeker niet het geval. Door de jaren heen zijn er namelijk vele betere deals op de markt gekomen, die uw energiecontract in vergelijking wel erg duur maken. U blijft bij uw energieleverancier en dit betekent dat u, net zoals alle andere slapende klanten voor energie, onnodig te veel betaalt voor uw energie. Maandelijks gaat het misschien om enkele tientjes, maar per jaar scheelt dit erg veel geld. Bent u al vele jaren te veel aan het betalen voor uw energie, dan betekent dit simpelweg dat u honderden tot duizenden euro’s weg heeft gegooid. 

Geld besparen? Stap over van energieleverancier

Om geld te besparen op uw energierekening, hoeft u alleen over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. U vergelijkt de prijzen van energieleveranciers met elkaar, u zoekt de beste deal en u profiteert van deze deal door een nieuw contract af te sluiten. Als slapende klant mag u in ieder geval altijd overstappen naar een andere energieleverancier, want slapende klanten voor energie hebben altijd een energiecontract voor onbepaalde tijd. Met dit energiecontract hoeft u geen boete te betalen om over te stappen en hoeft u niet te wachten tot de einddatum van het contract verstreken is, maar stapt u over wanneer u dit wil. Zit u wel in een te duur contract en wilt u overstappen maar liever geen boete betalen? Switchcollectief.NL kan u helpen middels een gratis overstapservice waarbij de opzegvergoeding volledig wordt vergoed. Wilt u ook geld besparen? Stap dan over op een andere energieleverancier en u heeft jaarlijks honderden euro’s over.

Tip: Wist u trouwens dat u bij veel energieleveranciers een welkomst cadeau energie krijgt als nieuwe klant? Lees voor meer info hierover het artikel:  welkomst cadeau energie.energie vergelijken zakelijk 

https://switchcollectief.nl/