Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Voordelen van een smartwatch voor gezondheid en fitness

Huawei lanceerde vorige week in China de nieuwe Huawei Smartwatch GT 3 Pro die de volgende specificaties over gezondheid biedt.

Gezondheid en fitness:

Smartwatch overtuigt met nauwkeurige registratie en verschillende sensoren. De Huawei Watch GT 3 registreert de huidige gebruikelijke waarden van hartslag en bloedzuurstofgehalte (SpO2). Als je wilt, kan het ook 24/7 opnemen en niet alleen wanneer dat nodig is. Hiervoor wordt aan de onderzijde gebruik gemaakt van een optische sensor met acht cirkelvormig georganiseerde fotodiodes en twee lichtbronnen in combinatie met een gebogen glazen lens. De vastgelegde gegevens zijn in detail in de Huawei Health app op de smartphone in te zien en aan te passen met Apple Health en Google Fit.

Bovendien biedt de smartwatch ook informatie over stressniveaus, slaapkwaliteit en de menstruatiecyclus. De huawei smartwatch gt 3 pro kan de huidtemperatuur meten, wat tegenwoordig belangrijk en nuttig is. Ook nodig voor uw gemoedsrust, zeker als u zich beroerd voelt en zich moet afscheiden. Het biedt ook informatie over het weer.

• Hartslag, hartritme en zuurstofverzadiging in het bloed

Vergeleken met een Polar H10-borstband als referentie-instrument waren er in onze test geen verschillen in de rusthartslag en slechts een afwisseling van één procent inactiviteit. Het is dus bewezen dat de hartslagsensor van de Huawei Watch GT 3 zeer perfect werkt.

De bloedzuurstofverzadiging wordt nauwkeurig gemeten, hetzij op commando, hetzij constant, afhankelijk van de instelling. Dit laatste resulteert in een progressiecurve over de dag vergelijkbaar met de pols. Een keuze voor gegevensexport is niet beschikbaar.

• Slaap volgen

Draag je de smartwatch ook ’s nachts tijdens het slapen, dan kun je je eigen slaap bijhouden. Er hoeft geen speciale app of modus te worden gestart; het horloge houdt dit automatisch bij.

De lengte van de slaap wordt ’s ochtends gepresenteerd. Een korte maar niet erg nauwkeurige evaluatie van slaapfasen en kwaliteit is alleen beschikbaar in de Huawei Health-app op de smartphone. Een paar extra features direct op de wearable zou mooi zijn en zou de afwijking via de smartphone app besparen.

• Trainingsopname

De Huawei Smartwatch GT 3 Pro markeert meer dan 100 sportmodi, waarvan ongeveer 20 rechtstreeks op de smartwatch. Bovendien is er een AI-loopinstructeur en andere gratis cursussen en plannen. Daarom kunnen veel sporten worden gevolgd, van hardlopen, spinning en roeimachines tot gratis coaching. De keuze van de sport gebeurt via het menu. Voor buitensporten wordt eerst een gps-verbinding geactiveerd waarna je met de workout kunt beginnen. Het horloge registreert verschillende meetwaarden, afhankelijk van de sport.

• Telefonie en notificaties

De Huawei Smartwatch GT 3 Pro is niet voorzien van een LTE-versie. Maar hij wordt wel geleverd met een luidspreker en een microfoon. De wearable kan ook worden gebruikt voor korte gesprekken met de smartphone binnen handbereik. De geluidskwaliteit is logischerwijs niet perfect, maar voor het doel is het voldoende.

Meldingen op de smartphone worden meestal ook snel weergegeven op de smartwatch. Via de app kunnen ook verschillende soorten meldingen (bijv. Facebook, sociale media, enz.) worden bediend. Het biedt gebruikers dus een zeer effectieve reactie op elke melding.

Gerelateerde artikelen

Top 3 leukste Ticket to Ride spellen

Veilig reiden op de e-step

Tips voor het organiseren van een bedrijfsfeest op kantoor