Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Eetkamer tafels kopen, welke keuzes heb je?

Het is tijd voor een nieuwe eetkamertafel en je gaat dan ook driftig op zoek naar een nieuw exemplaar die naar jouw smaak is en dat ook nog eens in jouw interieur past. Tijdens je zoektocht kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is en je hebt geen flauw idee waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe tafel. Daarom geven wij in onze blog handige tips en trucs over waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar eetkamer tafels.

Keuze uit verschillende materiaalsoorten

In de zoektocht kom je tot de ontdekking dat je eetkamer tafels van verschillende materialen kunt kopen. Je hebt keuze uit houten tafels, maar ook metaal, glas en kunststof zijn materialen die je tegenkomt. Het materiaal bepaald voor een groot deel de prijs. Houten tafels zijn in de regel het duurst, maar gaan ook ontzettend lang mee. Evenals tafels van metaal en glas. Kunststof tafels hebben de kortste levensduur, maar zijn in de basis het goedkoopst en ook het makkelijkst te onderhouden.

Verschillende afmetingen eetkamer tafels

Grote en kleine tafels en eetkamer tafels met een tussenmaat. Qua afmetingen heb je een enorme keuze en dat kan het lastiger maken. Maar als je jezelf een paar simpele vragen stelt kun je relatief simpel tot de ontdekking komen welk formaat het beste bij je past. Krijg je veel gasten te eten en heb je de ruimte? Dan is een grote tafel de beste keuze. Ook als je een grote kamer hebt. Want een kleine tafel in een grote kamer ziet er niet uit. Heb je beperkt de ruimte, maar wel voldoende zitplaatsen nodig? Dan is een tafel met een uitschuifbaar bovenblad de beste optie. En uiteraard kies je voor een kleinere tafel als je geen ruimte hebt en ook geen ruimte nodig hebt.

Uiteenlopende vormen

Niet alleen de afmeting, maar ook de vorm speelt een belangrijke rol in de keuzes die je maakt. Eetkamer tafels heb je in uiteenlopende vormen en zowel de persoonlijke smaak als de situatie bepalen uiteindelijk voor welke tafel je kiest. Ronde en ovale tafels worden doorgaans gekozen om ruimte te besparen terwijl je toch voldoende zitruimte hebt terwijl vierkante tafels populair zijn bij mensen met beperkte ruimte. Ook de zeshoekige tafel wordt regelmatig gekozen, omdat deze tafels luxueus, groot en speels zijn. Desalniettemin is de rechthoekige eettafel nog altijd de meest gekozen soort.

 

Niet alleen de vorm van het blad speelt overigens een rol, maar ook de vorm van de poten. Je hebt namelijk keuze uit verschillende soorten tafelpoten. Van de X-poot tot aan de Matrixpoot van de traditionele T-poot tot aan de O-poot.

Eetkamer tafels koop je bij specialisten

Specialisten maken kwalitatief goede eetkamer tafels die duurzaam zijn en dus ook lang meegaan. Langer dan goedkopere en kwalitatief mindere eetkamertafels. Je betaalt er wel meer voor, maar het is de investering meer dan waard. Zeker als je de rekensom maakt en de investering verspreid over de aantal jaren dat de tafel meegaat. Dan zul je ontdekken dat de aanschafprijs wel meevalt. Daarnaast krijg je bij een specialist vaak ook langer garantie dan bij andere meubelzaken die zich niet specialiseren in eettafels.

 

Gerelateerde artikelen

Betontegels voor de tuin bestellen bij Betondingen.nl

De tuinkas die aan alle wensen voldoet

Intex zwembad: de beste in zijn soort