Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips voor het organiseren van een bedrijfsfeest op kantoor

Om het teamgevoel op werk te stimuleren, is een feestje op zijn tijd een goede oplossing. Samen een hapje en drankje te doen is ten slotte erg gezellig. Je kunt hiervoor uitwijken naar een externe feestzaal, maar ook op kantoor is een feestje prima te regelen. Zorg ervoor dat jullie feestversiering bestellen en een leuke sfeer creëren en je bent al een eind op weg. Wij geven je alle tips voor een geslaagd bedrijfsfeest op kantoor.

Tip 1: Check de gastenlijst

Controleer vooraf goed wie je allemaal uitnodigt. Zijn alle collega’s op de hoogte gebracht? Komen er ook mensen van buitenaf? Hoeveel mensen zijn dit ongeveer? Pas als je zeker weet dat iedereen die mag komen uitgenodigd is, kun je verder met de rest van het feest plannen.

Tip 2: Kies de beste ruimte

Niet elke ruimte in je pand zal geschikt zijn voor een feestje. Houd bijvoorbeeld rekening met een dansvloer, statafels of andere apparatuur. Kies bijvoorbeeld voor de werkplaats of een grote vergaderruimte.

Tip 3: Ga voor een leuk thema

Thema-feestjes zijn de beste feestjes! Om het iedereen wat makkelijker te maken, kun je het beste kiezen voor een breder thema. Zo heb je toch een coherent thema, maar kan iedereen dat op zijn eigen manier invullen.

Tip 4: Schakel externe hulp in

Je kunt álles zelf regelen, maar het is een stuk minder gedoe wanneer je met andere partijen samenwerkt. Besteed de horeca en de benodigde apparatuur bijvoorbeeld uit aan externe partijen. Zo kun jij je focussen op andere zaken en weet je zeker dat die andere aspecten goed zullen verlopen.

Tip 5: Verstuur (op tijd) uitnodigingen

Het versturen van de uitnodigingen lijkt vanzelfsprekend, maar is wel belangrijk. Doe dit ook op tijd, zodat iedereen alvast een gaatje in de agenda vrij kan maken. Herinner mensen er kort voor het feest nog eens aan, zodat ze het niet vergeten. Zet ook de belangrijke informatie erop, zoals de locatie, de tijden en een eventuele dress code.

Tip 6: Maak het gezellig!

Met leuke aankleding wordt een feestje een stuk gezelliger. Hier helpt het thema je ook bij: door aankleding te kopen dat past bij het thema, creëer je een mooi geheel. Aankleding kun je vaak simpel bestellen of ophalen bij een feest winkel. Laat dat feestje op kantoor maar komen!

Gerelateerde artikelen

Gatzaag voor het maken van grote gaten in staal

Zelf leren schilderen

Speeddating tips