Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Paintball sport

Paintball sport is een leuke sport die je kan beoefenen met vrienden of familie.

Ik heb een paar keer paintball gespeeld met vrienden en dit vonden wij uitermate leuk doordat we veel erom hebben gelachen, maar dit spel heeft ook een ander kant. Als je je niet goed verstopt en je geraakt word doet dit aardig pijn, dus ik raad aan om goed dik aangekleed te gaan zodat, als je geraakt word je hier niet veel last en of pijn van kan krijgen.

Paintball teams

Paintball teams bestaan uit meerdere team players en spelen tegen elkaar. Je krijgt bij binnenkomst een bepaald aantal kogels. Deze kogels zijn gemaakt van balletjes verf die open springen als hij iets raakt. Dit spel word gespeeld op een grasveld of in bosrijke omgeving waar veel schuilplaatsen staan. Deze schuilplaatsen zijn er zodat je zo min mogelijk geraakt word door je tegenstander (de andere partij). Als je kogels op zijn, betaal je een bepaald bedrag voor nieuwe kogels. Dit bedrag loopt uit, hoe meer je koopt hoe goedkoper de kogels worden. Het team dat het vaakst is geraakt door de verf kogels verliest het spel en dus het andere team wint dan automatisch.

Na het paintballen kan je bij sommige accommodaties genieten van een BBQ en een bijpassend biertje.

Het is heel normaal als je de dagen na het paintballen (wat zo gezellig was met je vrienden of familie) dat je pijn hebt op de plekken waar je geraakt bent door de verf kogels van het paintballen. Sommige plekken doen zelfs zo pijn dat je moeilijk kan liggen in je bed en hierdoor slecht kunt slapen. Na een week is dit wel weg en als je het afweegt of het paintballen waard was, kom je tot de conclusie dat paintballen een leuke en te gekke sport is waar iedereen zijn ei in kwijt kan.