Minibieb en bubbelenveloppen gaan perfect samen

Minibieb en bubbelenveloppen gaan perfect samen

  • februari 22, 2021
  • 0 comments

Vervelend dat door verloop van tijd steeds meet boekenwinkels en bibliotheken hun deuren moet sluiten. Een minibieb is een initiatief bedacht om verbondenheid in onze samenleving centraal te stellen. Maar hoe ziet een minibieb eruit? Dit kan verschillend zijn, van klein kastje in iemands tuin tot een hoge boekenkast in een buurthuis. De gemeenschap leent boeken aan elkaar uit. Doordat er geleend wordt, kost het geen geld en is het enkel voor plezier. Door het constant ruilen van boeken blijft het assortiment zeer divers en afwisselend. Een van de vele voordelen is dat door gebruik van de minibieb, boeken niet langer op zolder onder het stof liggen. Ze worden werkelijk gelezen.

Oprichten van je eigen minibieb

Wil je zelf een minibibliotheek bouwen? Het is heel makkelijk! Registreren is het bijna alles wat je hoeft te doen. De enige andere verwachting van jou is dat je een plek moet creëren voor boeken die andere mensen kunnen bezoeken. Bijna iedereen kan een minibieb opzetten, daarna krijg je een overzicht van wie nog meer hieraan meedoet zodat je verbindingen kunt maken met andere.

Boeken versturen met bubbelenveloppen

Het draait bij de minibibliotheek om verbindingen maken met de gemeenschap, daarom hoop je natuurlijk dat iedereen de boeken die je leent leuk vindt. Heeft iemand geen kans heeft om persoonlijk naar uw kleine bibliotheek te gaan om te lezen vanwege bijvoorbeeld ziekte? Dan kun je er altijd voor kiezen om het boek in bubbelenveloppen te versturen. De bubbelenveloppen kunnen een boek tijdens transport beschermen. Het gemak van een luchtkussenenvelop is dat de ontvanger het boek gemakkelijk kan retourneren doordat de luchtenvelop hergebruikt kan worden. Zo zorg je ervoor dat het boek veilig vervoerd wordt naar degene die het wil lenen.

https://verpakgigant.nl/bubbel-enveloppen/