Wat kun je tegen snurken doen?

Wat kun je tegen snurken doen?

  • februari 22, 2021
  • 0 comments

Snurken is altijd al een veelvoorkomend probleem geweest. Veel stellen hebben er dan ook last van en dat kan zorgen voor de nodige irritaties. Buiten dat kan snurken een eerste verschijnsel zijn van serieuze gezondheidsklachten. Snurken kan dus een manier zijn waarop je lichaam laat weten dat er iets binnen niet goed is. Iemand die snurkt kan ook onrustig slapen en dit zorgt ervoor dat diegene minder goed kan uitslapen. Meestal leidt het snurken tot het periodiek stoppen van ademhalen, ook wel slaap-apneu genoemd.

Hoe je snurken kan voorkomen

Als je alleen slaapt dan kan snurken nog niet zo erg zijn. Slaap je samen? dan is het een ander verhaal en kan het zorgen voor de nodige irritaties. Vooral als je partner licht slaapt kan hij of zij minder veel nachtrust krijgen en daardoor is hij of zij niet uitgerust bij het ontwaken uit de slaap. Er zijn meerdere dingen die je kan doen om dit te voorkomen. Zo wordt het afgeraden om alcohol te drinken voordat je gaat slapen omdat dit de kans op snurken aanzienlijk vergroot. Om snurken tegen te gaan kun je er ook voor kiezen om op je zij te gaan liggen en daardoor op een andere manier te slapen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel gaat snurken wat natuurlijk wel zo handig is. Ten slotte kun je ervoor kiezen om vlak voordat je gaat slapen te sporten of een rondje te lopen. Frisse lucht kan ervoor zorgen dat je beter in slaap komt en kan zorgen voor minder kans op snurken.

Wat kun je doen tegen snurken?

Zoals je ziet valt er veel te doen tegen snurken. Sommige dingen zijn makkelijk toe te passen en anderen hebben wat meer moeite nodig. Het goede nieuws is echter dat er genoeg dingen zijn die jij kan doen om snurken tegen te gaan. De vraag “Wat te doen tegen snurken” is hierdoor beantwoord. Om het samen te vatten raden we je aan om minder alcohol te nuttigen, op je zij te gaan liggen tijdens het slapen en voldoende beweging per  dag te hebben. Met het volgen van deze paar tips is het snurken binnenkort verleden tijd.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/