Tips voor het kopen van een hoeslaken

Tips voor het kopen van een hoeslaken

  • februari 22, 2021
  • 0 comments

Hoeslaken versleten? De kans is groot dat jij van plan bent om een nieuw hoeslaken te kopen. Dus er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. We zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over de juiste kleurkeuze te maken als het aankomt op het kopen van een nieuwe hoeslaken. Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder een aantal tips en tricks op een rijtje gezet die gelden voor het kopen van zowel een normaal hoeslaken als een topper hoeslaken.

  • Kijk goed naar het materiaal – het materiaal wat je kiest voor je aankoop is erg belangrijk voor u. Een splittopper hoeslaken van 100% katoen is altijd een goede keuze om voor te gaan. Dit materiaal is namelijk erg zacht en betaalbaar. Als je op zoek bent naar een premium materiaal voor je topper hoeslaten dan is onze merk Bedcare of Kasteel een goede optie. Je kunt ook kiezen voor katoen/polyester mengsels. Hoewel de stof wat synthetisch aanvoelt, zorgt het polyester ervoor dat de stof minder snel kreukt.
  • Sta stil bij het weefsel – ook het weefsel is erg belangrijk om goed naar te kijken voor het kopen van een nieuw hoeslaken. De beste opties om voor te kiezen zijn Jersey of molton. Jersey is een rastervormige weving die licht en fris aanvoelt. Molton is een zachte weving en voelt zijdezacht aan. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, al is het wel zo dat de meeste mensen de voorkeur geven aan molton. Het spreekt voor zich dat een topper hoeslaken met een jersey weving wat duurder is.
  • Check de maat van het hoeslaken – als laatste geven wij je als tip om altijd de maat te controleren van het hoeslaken wat je wilt kopen. Standaard maten houden geen rekening met de diepte van de matras. Als je matras lang is of als je een matras topper gebruikt, zorg er dan voor dat je meet voordat je koopt. Je moet ook rekening houden met het feit dat een hoeslaken kan krimpen na het wassen. Dit is de reden dat de maat erg belangrijk is voor het maken van je keuze.