Een goedkope autoverzekering vinden: hoe doe je dat?

Een goedkope autoverzekering vinden: hoe doe je dat?

  • februari 22, 2021
  • 0 comments

In Nederland is iedere bestuurder verplicht om zijn auto minimaal WA te verzekeren. Zo’n verzekering zorgt er dan ook voor dat (een deel van) de schade die rijdt wordt vergoed. Toch zijn het extra vaste lasten die je elke maand hebt. Het is dan ook handig om eens te kijken of je niet te veel betaalt voor jouw autoverzekering. Om je hierbij op weg te helpen heb ik een aantal tips hoe jij een goedkope autoverzekering kan krijgen.

Passende verzekering

Het belangrijkste is om een autoverzekering te vinden die goed bij jouw situatie past. Je kan je autoverzekering namelijk grotendeels zelf samenstellen. Heb je een wat oudere auto? Dan is een WA-verzekering in veel gevallen al voldoende. Rij je een nieuwe moderne sportbak? Dan is het weer handig om een allrisk verzekering te nemen. We zien vaak dat mensen te veel betalen voor hun autoverzekering doordat ze een te uitgebreide verzekering hebben. Veel auto’s zijn dit niet waard, waardoor een eenvoudige autoverzekering een stuk beter is.

Betaal kleine schades zelf

Autoverzekeringen werken met een noclaim korting. Dit wil zeggen dat je een bepaalde korting krijgt wanneer je lang geen schadeclaim in hebt gediend. Wanneer je een kleine schade hebt gereden, is het dan ook handig om dit uit je eigen portemonnee te betalen. Wanneer je deze schade terugvraagt bij jouw verzekeringsmaatschappij, zal de korting weg gaan of minder worden waardoor je op de lange termijn te veel geld zal betalen.

Overstappen

We zien vaak dat mensen bang zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar. Echter is deze angst vaak onnodig. Wanneer je ziet dat je veel geld kan besparen door bij een andere verzekeraar een autoverzekering af te sluiten, moet je dit gewoon doen. Het is heel normaal om over te stappen wanneer je ziet dat je ergens anders goedkoper uit bent.

Vergelijken

Om te weten waar het pakket dat je wilt hebben het goedkoopste is voor jouw persoonlijke situatie, moet je autoverzekeringen gaan vergelijken. Gelukkig kan je dit tegenwoordig makkelijk en snel doen op verschillende vergelijkingssites online. Op deze manier weet je binnen een paar minuten of jij geld kan besparen!