De beste meerdaagse wandelingen

De beste meerdaagse wandelingen

  • oktober 27, 2020
  • 0 comments

Een rondje door het park is wat anders dan een meerdaagse trektocht door de Alpen. Wandelaars zoeken het steeds verderop en het aanbod aan meerdaagse wandel- en trektochten wordt steeds groter. Dwars door heel Nederland met de rugzak of naar het basiskamp van Mount Everest. Alles is mogelijk en als je op zoek bent naar inspiratie voor je volgende meerdaagse wandeltocht, ben je hier op het juiste adres. Dit zijn de vier beste meerdaagse wandeltochten in de wereld. 

Het Pieterpad

Voor een van de allerbeste wandeltochten hoef je het land niet eens uit. Het Pieterpad loopt van Pieterburen naar de Sint Pietersberg en is 498 kilometer lang. De Pieterpad route is verdeeld in twee delen en in totaal 26 etappes. Er zijn meer LAWs in Nederland, ook langere, maar het Pieterpad is veruit de meest bekende. Langs het hele Pieterpad vind je overnachtingsmogelijkheden en veel wandelaars kiezen ervoor om bijvoorbeeld slechts twee of drie etappes in een weekend te lopen. Iets voor jou? 

Everest Base Camp Trek 

Beroemd om zijn spectaculaire bergtoppen en de vriendelijkheid van zijn inwoners (de Sherpa’s), is de Everest-regio (Khumbu) een van de meest populaire bestemmingen voor toeristen in Nepal. Hoewel veel van de routes door de bergen zwaar zijn, zijn er voldoende plaatsen om uit te rusten en te genieten van een maaltijd onderweg. Bovendien hoef je  zich geen zorgen te maken om te verdwalen. Vraag gewoon aan de locals de weg naar het volgende dorp op de route, en hij of zij zal je de weg wijzen. De meeste Sherpa’s onder de vijftig jaar kunnen op zijn minst basis-Engels begrijpen, en velen spreken het vloeiend.

Terwijl wandelen in dit gebied het hele jaar door mogelijk is, zijn de beste tijden om te bezoeken van begin maart tot half mei en van begin september tot half november. De winters zijn erg koud en de sneeuw kan het moeilijk maken om hoger dan Tengboche te reizen, en ook lodges kunnen boven deze hoogte gesloten zijn. De zomers daarentegen zijn nat en de spectaculaire pieken gaan vaak verloren in de wolken. April en begin mei is een goed moment om de hagen en bomen in bloei te zien staan, waarbij vooral Rhododendrons het landschap een spectaculaire kleurschakering geven. De allermooiste trek in de Khumbu regio is de Everest Base Camp Trek. 

Alta Via 2

De Dolomieten, gelegen in het noordoosten van Italië, zijn een van de meest indrukwekkende bergketens van Europa. Een combinatie van gekartelde kalkstenen pieken, steile kliffen, glinsterende alpenmeren en diepe, smalle dalen, ze zijn al lang een magneet voor geologen, reizigers en liefhebbers van het buitenleven. Vanuit het oogpunt van de wandelaar heeft dit legendarische gedeelte van de Alpen een uitgebreid systeem van paden (d.w.z. “Vias”), en van de vele paden die kriskras door het gebergte lopen, is de 160 km lange Alta Via 2 (AV2) misschien wel het meest spectaculaire van allemaal. 

Inca Trail Trek

De Inca Trail, Camino Inca in het Spaans, is een onderdeel van het Inca-wegennet dat vandaag de dag voor het toerisme kan worden gebruikt. De Inca Trail loopt vier dagen over de Andes op de oude Inca trails (die geen enkele fiets kenden, dus er zijn veel stappen). Hoewel het soms eindeloos kost om de volgende stap te zetten, is het zeker de moeite waard om de “camino del inca” (of alternatieven) minstens één keer in je leven te doen!