Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Kies een mondwater dat bij diverse problemen werkt

Niet zo’n behoefte aan tongdruppels of een speciaal borsteltje maar ben je wel fan van spoelen met mondwater? Kijk dan altijd eerst goed rond wat voor soorten (en smaken) er te koop zijn want het aanbod is zeker ruim te noemen. Als je mondwater zoekt om een witte tong mee tegen te gaan is dat van Oravall zeker geschikt. Het kan nog voor meer mondproblemen ingezet worden, dus mocht je daar ook last van hebben dan sla je twee vliegen in één klap en pak je alleen ineens goed aan.  

 

Mondwater met natuurlijke ingrediënten is veilig in het gebruik 

Voordeel van dit mondwater is dat het op natuurlijke basis werkt met als belangrijkste ingredient actieve zuurstof. Dit middel zorgt ervoor dat je mond gehydrateerd wordt en dat de schadelijk bacteriën die de oorzaak zijn van tongbeslag of een slechte adem worden aangepakt. Deze houden zich het liefste schuil op plekjes waar het droog is dus hoe vochtiger je de mond maakt, hoe slechter zij gedijen. En een frisse mond na het spoelen is natuurlijk altijd erg prettig.  

 

Ook je neus kan veel bacteriën hebben 

Een verkoudheid of allergie is natuurlijk nooit prettig. Je staat er wellicht niet direct bij stil maar het kan ook gevolgen hebben voor je keel en mond. Wanneer je namelijk verkouden bent maak je meer neusslijm aan dan anders. In dit slijm zitten bacteriën die ervoor zorgen dat je speeksel minder goed werkt dan anders. Dit speeksel zorgt er juist voor dat je mond goed gereinigd kan worden. Werkt dit minder goed, dan heb je sneller een droge mond, een vieze smaak, tongaanslag of een slechte adem 

 

Neusdruppels die je onbeperkt mag gebruiken 

Doordat je zelf je mond minder goed reinigt met behulp van je speeksel en de bacteriën uit het neusslijm zich kunnen afzetten in keel en mond, is het zaak dat je deze op de juiste manier aanpakt. Dit kun je het beste doen door neusdruppels te gebruiken. Een goed merk dat je kiezen kunt zijn de TonsilFreshNasal Sinus Drops. Deze neusdruppels werken niet verslavend en mag je zo vaak gebruiken als nodig is. Ze zijn veilig in het gebruik dus mocht je wat doorslikken dat naar de keel gelopen is, dan is dat geen probleem.  

 

Hoe gebruik je de neusdruppels?  

De druppels breng je aan in beide neusgaten, na het tandenpoetsen en het snuiten van de neus. Laat ze even goed inwerken en zorg er voor dat er zo min mogelijk restanten achter blijven. Dit kun je doen door de neus wederom te snuiten of even te spoelen. Dat er wat van de druppels achterblijft is op zich niet zo erg, maar de kans dat er bacteriën in zitten is groot en die wil je uiteraard wel zoveel mogelijk kwijt.