Hoe werkt Zweedse snus precies?

Hoe werkt Zweedse snus precies?

  • januari 13, 2021
  • 0 comments

Hoe werkt de Zweedse snus precies.

Er zijn enkele manieren om nicotine in te nemen zonder dat je rookt, een aantal manieren zijn nictotine snuiven, pruimtabak en ook de welbekende Zweedse snus. Snus wordt in tabak verpakt, tabletten of theezakjes of snuspods die onder de bovenlip worden geplaatst. Nicotine komt in het bloed via de bloedvaten in de bovenlip.

De Zweedse snus in het kort.

Nu, laten we eerst de snustabak zelf begrijpen, en dan de effecten ervan begrijpen. Snus is een soort tabak, u rookt niet, maar u moet het in uw mond stoppen om er zeker van te zijn dat er nicotine vrijkomt. U kunt snus ook zien als een soort pruimtabak. In tegenstelling tot normale sigaretten, rookt u niet als u snus gebruikt. Er vindt immers helemaal geen verbranding plaats. Daarom is het productieproces van snus heel anders dan gewone sigaretten. Verwarm het voordat u snus gebruikt. Het verhitten van gemalen snus onder het brandpunt wordt pasteurisatie genoemd, dit is wat snus onderscheidt van andere soorten tabak. De meeste tabaksbladeren worden gedroogd om een natuurlijke smaak af te geven. Aan de andere kant veroorzaakt snus fermentatie, waarbij de stikstofhoudende micro-organismen van planten versmelten met zuurstofionen in de lucht.
Fermentatie haalt de van nature voorkomende ammoniak in tabak naar boven, waardoor de zuurgraad toeneemt en het lichaam nicotine efficiënter kan opnemen. Door pasteurisatie is het ammoniakgehalte in snus laag.

Nicotine.

Nicotine is een softdrug. Het is de stof die tabak verslavend maakt. Nicotine zorgt voor een stimulans van afgifte van adrenaline. De hartslag neemt toe en de bloedvaten worden smaller. De temperatuur van de handen en voeten daalt en de bloeddru gaar omhoog.

Nicotine is echt heel erg verslavend, maar het bouwt zich ook snel af. Als u ermee stopt, dan is het gehalt aan nicotine vaak na een uur al gehalveerd. Hierdoor voelt de gebruiker zich leeg en ongemakkelijk. Als gebruikers lange tijd geen nicotine hebben gebruikt, worden ze nerveus, onveilig, opgewonden en geïrriteerd. Als hij of zij opnieuw snus gebruikt, wordt er snel nieuwe nicotine verstrekt, waardoor het onaangename gevoel wordt geëlimineerd.

Is snus een goed en veilig alternatief?

Snus geeft geen verbrandingsproducten vrij. Daarom kunnen we zeggen dat een Snus in principe minder schadelijk is dan roken, maar de schadelijke effecten van nicotine zijn nog steeds aanwezig, namelijk verhoogde bloeddruk en beschadiging van de arteriële wand. Door de nicotine (nicotine) bij het roken is de kans op verslaving groot. De kans dat je verslaafd raakt is echter niet zo groot als bij roken. Als u niest, komt nicotine in het bloed via speeksel en kleine bloedvaten in de mond. Als u rookt, gaat het door de longen. Het opnemen van nicotine door snus is langzamer dan roken. Daarom is snus iets minder verslavend dan gewone rokers.
Snus bevat ook niet minder dan 28 kankerverwekkende stoffen. Daarom kan snus het risico op neuskanker en mondkanker verhogen. Daarom is het in principe geen “veilige” keuze om te roken. Als rokers echter overschakelen op snus vanuit gezondheidsoverwegingen, wordt verwacht dat dit hun gezondheid aanzienlijk zal verbeteren. Het is echter onverstandig om snus te promoten, omdat jongeren bang zijn dat het voor jongeren gemakkelijker zal worden om over te schakelen op roken door middel van snus. Ze zijn sowieso verslaafd aan nicotine, waardoor de stappen richting de sigaret kleiner wordt.
Volgens de Europese regelgeving verbiedt Nederland snus. De grootste gebruiker van snus is Zweden. Dit is het enige EU-land waar snus is toegestaan.

Wat is het verschil tussen roken en snus concreet?

Roken (snus) is vergelijkbaar met snus. Het is niet alleen fijngemalen tabak, maar bevat ook kruiden en smaakstoffen. Het verschil zit in de soorten kruiden en smaken. Daarnaast wordt tabak op verschillende manieren verwerkt. Snus bevat bijvoorbeeld de smaak van zout, en snus bevat meestal het verfrissende gevoel van eucalyptus.

https://www.snuspods.com/