Ace Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Zijn hairextensions slecht voor je haar?

Vaak wordt gezegd dat hairextensions slecht zijn voor je haar, maar klopt dat eigenlijk wel en hoe zou dat dan komen? In dit artikel leggen wij het duidelijk voor je uit.

Waarom hairextensions je haar beschadigen

Hairextensions kunnen inderdaad slecht zijn voor je haar, maar dit hangt sterk af van hoe je ze gebruikt. Hairextensions worden bevestigd aan je eigen haar. Wanneer je deze verkeerd verzorgt, kunnen ze te zwaar worden voor je eigen haar. Als je ze zelf bevestigd, zoals je doet bij de tape extensions van Hairextensions Voordeel, maak je ze vaak steeds aan dezelfde plukken vast. Dat kan ervoor zorgen dat je haar beschadigd of afbreekt. Als je ze echter goed bevestigd en goed verzorgt, zijn ze helemaal niet slecht voor je haar. Hoe je dat doet, leggen we je hieronder uit.

Verzorging

Zoals we hierboven al schreven, is de bevestiging en de verzorging van de hairextensions, en daarmee ook je eigen haar, belangrijk voor de gezondheid van je haar. Gezond, sterk haar zal namelijk geen last hebben van het gewicht van de extensions. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je haar gezond en sterk te houden. Als je hairextensions hebt, moet je extra op deze dingen letten, dan zal er geen schade aan je haar ontstaan.

 

Als eerste is het belangrijk dat je haar, en dus ook je hairextensions, enorm gevoelig is voor hitte. Hitte kan echt funest zijn voor je haar. Een hete föhn of krultang, kan dus flinke schade aandoen bij je haar. Het zorgt ervoor dat het uitdroogt en zelfs afbreekt. Zet daarom je föhn en krultang niet op de heetste stand en probeer het gebruik van deze spullen te beperken. 

 

Bij hairextensions is het ook erg belangrijk dat je ze voedt. Gebruik daarom altijd conditioner als je extensions hebt. Deze conditioner kun je één of twee keer per week vervangen door een goed voedend haarmasker. Zo blijft je haar gezond en sterk.