Gemakkelijk ISDE subsidie aanvragen?

Gemakkelijk ISDE subsidie aanvragen?

  • januari 13, 2021
  • 0 comments

Voor iedereen die de komende jaren zijn woning gaat verduurzamen of energie gaat opwekken is de ISDE subsidie een mooie kans. Deze regeling maakt het mogelijk om voor het isoleren van je woning, plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler een subsidie te ontvangen. Dit zijn geen kleine bedragen, het voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s. Wel is het belangrijk om de voorwaarden van de subsidie goed in de gaten te houden, anders loop je al snel kansen.

Voor de warmtepomp subsidie komt u in aanmerking bij het plaatsen van zowel een hybride als volledig elektrische installatie. De meeste woningen zijn nog niet geschikt om in een keer met lage temperaturen volledig elektrisch te verwarmen. Met de hybride warmtepomp bespaart u gelijk flink op uw aardgas verbruik en zet u de eerste duurzame stap. De subsidie warmtepomp komt neer op gemiddeld 1.500 euro. De subsidie is afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp die u aanschaft. Zeker 25% van de woningen in Nederland zijn geschikt voor een warmtepomp omdat ze al voldoende zijn geïsoleerd.

Een ander alternatief is de zonneboiler. De zonneboiler zorgt in de meeste gevallen voor de opwekking van warm water dat opgeslagen wordt in een boilervat. Op deze manier bespaart u op uw aardgasrekening. Met de verwachtte stijging van de aardgasprijs wordt zo de terugverdientijd van deze duurzame installaties steeds lager. De zonneboiler subsidie komt neer op gemiddeld 1.000 euro. Ook deze subsidie is afhankelijk van het vermogen van de installatie.