Ace Magazine
Image default
Gezondheid

All on 4 verhoogt leefplezier van ieder gebitsdrager

Angst van veel mensen is het krijgen van kiespijn. Hoe goed de tanden en kiezen ook verzorgd worden, er komt een moment dat in de mond een kunstgebit moet komen. Als het kunstgebit eenmaal in de mond zit, ontstaat er een nieuwe angst. De angst dat het niet goed blijft zitten of bij het braken verloren kan gaan.

 

Schaamte voorbij

 

De gruwel voor iemand met een kunstgebit zijn de pitjes van het fruit en de knabbelnootjes. Met kerst de kerstkransjes met suiker en na het eten de voedselresten onder het gebit. Ook angst voor het klapperen van het gebit tijdens een gesprek of een lach brengt menig kunstgebitsdrager tot wanhoop. Vluchten naar toilet of badkamer is meestal het gevolg en ook een lijmpoging zal menig kunstgebitsdrager hebben uitgeprobeerd. De fysieke en psychische aandoeningen zijn voor veel kunstgebitsdragers dan ook bij het zoenen een extra ongemak. Voor al deze ongemakken is er gelukkig een oplossing die recht doet aan uitstraling en opheffing van het probleem van een kunstgebit.

 

Beste oplossing is een uitvinding

 

Zelden hebben kunstgebitsdragers problemen met hun bovenprothese. De meeste problemen zijn er met de onderkaak. Dat wordt veroorzaakt door de druk op de prothese. Met het gevolg dat het kaakbot slinkt en ontstaan de herkenbare blaren en drukpunten en de sterke wens om van het ongemak verlost te zijn.

 

De uitvinding van de klikprothese

 

In de jaren rond 1960 kwamen de implantaten op de markt. Schroeven van titanium, als het ware kunstwortels,worden op implantaten bevestigd. Dat was toen, ten opzichte van de gewone prothese, een hele verbetering.

 

All in 4, de oplossing voor iedereen

 

De wereldberoemde implantoloog Paolo Malo introduceerde een revolutionaire methode, die hij All on 4 noemde. De All on 4 methode is in het kort gezegd een verbetering voor alle mensen met een gebit. Bij toepassing van een All on 4 methode wordt een tot brug omgebouwde prothese in bovenkaak en onderkaak vastgeschroefd. Op deze wijze wordt de bot groei gestimuleerd door vier ultramoderne implantaten die volgens tevreden gebruikers niet meer uit de mond komen.

https://www.bogaardkliniek.nl/behandeling/all-on-4/