Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

Met ultrasoon reinigen

Met ultrasoon reinigen is de meest effectieve manier om de rvs te reinigen en wanneer je het combineert met polijsten word de rvs net nieuw.

 

Ultrasoon reinigen

 

Ultrasoon word al jaren door metaalbewerkers gebruikt, om de rvs grondig schoon te maken. Met ultrasoon reinigen heeft een aantal voordelen, het is snel waardoor er veel tijd bespaart word en het maakt de rvs ook nog eens grondig schoon. De grootste voordeel is het feit, dat het de rvs niet beschadigd, wat wel eens met de andere methodes gebeurt.

 

Dit komt doordat ultrasoon reinigen, gebruikt maakt van geluidsgolven op lage frequentie om te reinigen. Door de geluidsgolven kan de ultrasoon goed gereinigd worden, maar beschadigt het de rvs niet. Gebruikt maken van ultrasoon reinigen is dan ook heel simpel. Het bestaat uit een ultrasoon bad, wat gevuld word met een speciale reinigingsvloeistof. Wanneer het ultrasoon bad helemaal gevuld is, word de rvs in het bad verzonken. In het bad worden er dan geluidsgolven heen en weer gestuurd, wat voor trillingen zorgt en het vloeistof begeleid. De botsingen van de geluidsgolven zorgt ook voor mini implosies, dat voor een borstel effect zorgt. De vloeistof dringt ook door tot diep in het metaal, waardoor de rvs grondig gereinigd word.

 

Hoogglans polijsten

 

Na het ultrasoonbad, word de rvs meestal hoogglans gepolijst. Dit zorgt ervoor dat de rvs er weer als nieuw eruit ziet en het beschermt de rvs ook nog. Het hoogglans polijsten word na het reinigen gedaan, zodat al het vuil weg is en niet in de rvs word gewreven. Afhankelijk van in welke staat de rvs is, kunnen er nog andere dingen gedaan worden, voordat er aan de hoogglans polijsten word begonnen.

 

De rvs moet bijvoorbeeld vaak worden geslepen, omdat het te ruw is om het te gaan polijsten. Als de ruwe rvs word gepolijst zonder het eerst goed te slijpen is het resultaat vaak dofheid en dat wil je natuurlijk niet hebben met hoogglans polijsten. De rvs word daarom afhankelijk van het profiel met de hand of met machines geslepen.

 

Als de afmetingen van de rvs groot is word het meestal door machines gedaan, dat door computers worden bestuurt. Het hele proces is dan automatisch, waar de rvs de ene kant erin gaat en aan de andere kant geslepen eruit komt. Het hoogglans polijsten moet wel met de hand worden gedaan, omdat dit hele precieze werk is wat niet door machines gedaan kan worden.

https://vangeenen.nl/