Ace Magazine
Image default
Alarmsysteem

Lockpick als inbraak instrument

Ramona Mock van de Bernse Kantonale Politie bevestigt: “In geval van inbraak vinden we meestal sporen op ramen of deuren”. Gevallen van “lockpicking” zijn niet bekend bij de politie in het kanton Bern.

De Zürichse kantonale politie omschrijft de lockpick set zelfs als gewetenloos. “Wij beschouwen het als een instrument als een hamer”, zegt media-woordvoerder Florian Frei. Een hamer kan ook misbruikt worden. De lockpick set is een instrument voor degenen die hun sleutels kwijt zijn en het slot willen ontgrendelen. En: een instrument voor uitvinders die in hun vrije tijd graag sloten openen zoals Urs Moser.

 

Liefde voor sloten en lockpicking

“Ik ben geïnteresseerd in het begrijpen van een slot en het mechanisme van de fabrikant”, antwoordt Urs Moser op de vraag naar zijn hobby. De klik, wanneer een slot opent, is een bevestigingssignaal.

Urs Moser kan elke vierde sluis in het dagelijks leven openen. Maar het kiezen van een slot heeft hem nooit aangesproken. Een uitzondering vormen de liefdesluizen op bruggen, zegt Moser even later met een knipoog: “Een of andere slot zou spannend zijn om te openen”. Maar het is duidelijk dat de sloten door iemand zijn bevestigd. En daarom blijven ze daar ook.

Geen zwarte schapen

Het behoort tot de regels van de vereniging dat alleen de eigen sloten mogen worden geplukt. Als je iemand helpt die zijn fietssleutel niet kan vinden, moet je ervoor zorgen dat hij goede bedoelingen heeft. “Er zijn geen zwarte schapen in de club”, garandeert Urs Moser. Je gelooft hem onmiddellijk.

https://www.acemag.nl/bedrijven/lockpick-set-kopen-tips/