Ace Magazine
Image default
Alarmsysteem

BESCHERM UW ZELF VAN BLUETOOTH HACKERS

BESCHERM UW ZELF VAN BLUETOOTH HACKERS

Veel mensen geloven dat het gehackt worden niet gemakkelijk is en helaas is dit niet waar. Veel mensen denken ook dat ze niet gehackt zullen worden omdat ze geen essentiële informatie hebben, maar dit is ook onjuist. Een hacker kan meer ontdekken dan je zou denken door je mobiele telefoon te hacken. Wees voorzichtig en bescherm uzelf tegen hacking door deze veiligheidstips te volgen:

Bescherm uw huisapparaten

1. Schakel uw wifi en Bluetooth uit

Hackers kunnen zien of u deze functies altijd op uw telefoon hebt ingeschakeld. De reden waarom dit belangrijk is, is omdat ze kunnen bekijken met welke netwerken je eerder bent verbonden en deze kunnen vervalsen en je telefoon misleiden om verbinding te maken met wifi- en Bluetooth-apparaten die hackers ronddragen. Zodra hackers uw apparaat onder controle hebben, kunnen ze uw apparaat bombarderen met malware, gegevens stelen of u zelfs bespioneren.

2. Gebruik authenticatie in twee stappen

Veel grote internetwebsites bieden een inlogoptie voor tweestapsverificatie. Google, Twitter en LinkedIn zijn een paar van deze bedrijven die u om een ​​geheime code vragen die via een sms-bericht naar uw mobiele telefoon wordt verzonden om in te loggen op uw account. Dit is een geweldige vorm van bescherming, want zelfs als iemand erin slaagt om uw wachtwoord te raden, zou het onmogelijk zijn om in te loggen zonder volledige toegang tot uw telefoon te hebben.

3. Creëer een slim wachtwoord

Overweeg om sporadisch verschillende tekens en cijfers te gebruiken tijdens uw wachtwoord. Zorg ervoor dat dit iets is dat u kunt onthouden. Hoe unieker uw wachtwoord is, hoe kleiner de kans dat iemand het kan raden.

4. Bewaak uw thuis Wifi

Het opzetten van uw wifi-systeem is een belangrijke manier om beschermd te blijven. Wijzig eerst het wachtwoord in het wifi-netwerk. Gebruik niet verder het willekeurige wachtwoord dat aan de zijkant van uw router is geschreven. Wanneer u wordt gevraagd welk type beveiligingsversleutelingsstandaard u voor uw netwerk wilt hebben, kiest u WPA-2.

5. Verberg uw wifi-signaal niet

Als uw thuisrouter vraagt ​​om “Hide The SSID”, klik dan op Nee. Dit betekent dat al uw apparaten altijd op zoek zijn naar een nieuw netwerk om mee te doen. Het kan ook betekenen dat je je aansluit bij netwerken die niet veilig zijn.

Bescherm uw Bluetooth-apparaten

Oplichters krijgen toegang tot gebruikers van mobiele telefoons door via Bluetooth in uw mobiele telefoon te hacken. Houd uzelf aan de volgende tips om uzelf te beschermen:

1. Maak een goed wachtwoord

Gebruik altijd een minimum van acht tekens in uw punaise om te voorkomen dat uw Bluetooth wordt gehackt.

2. Gebruik de instelling “Not Discoverable”

Schakel Bluetooth in “niet vindbaar” wanneer u het niet gebruikt.

3. Wees voorzichtig met andere apparaten

Accepteer geen koppelingsverzoeken van onbekende apparaten. Dit is erg belangrijk, want op deze manier krijgt een hacker volledige toegang tot uw mobiele telefoon, inclusief oproepen, teksten, afbeeldingen, creditcardinformatie en andere belangrijke informatie die uw telefoon bevat.

4. Wees voorzichtig met manieren om gehackt te worden

Bluejacking: dit is een van de meest voorkomende manieren waarop mensen worden gehackt. Dit is wanneer een hacker zoekt naar vindbare apparaten om hen heen en spam verzendt in de vorm van een sms. Deze methode is meestal onschadelijk, maar is vervelender dan een aanzienlijk beveiligingsprobleem. Deze methode wordt specifiek gebruikt voor verschillende soorten spamberichten en geeft hackers geen toegang tot uw telefoon of de inhoud ervan. De beste manier om met deze modus om te gaan, is door berichten te negeren als u deze ontvangt. Als u uw Bluetooth-instelling op “niet-vindbaar” houdt, zou u niet veel problemen moeten hebben met deze vorm van hacken.
Bluesnarfing: dit type hacking kan ertoe leiden dat een hacker toegang krijgt tot uw privégegevens op uw smartphone. Een hacker kan mogelijk software kopen waarmee hij informatie van uw apparaat kan opvragen. Het is mogelijk dat dit gebeurt wanneer u bent ingesteld op “onzichtbaar” of “niet-vindbaar”, maar het komt veel minder vaak voor vanwege de tijd, moeite en geld die nodig is om dit type hack te voltooien.
Bluebugging: als een hacker bluebugging gebruikt, hebben ze volledige toegang tot uw mobiele telefoon. Ze kunnen al uw foto’s, apps, contacten, sms-berichten en telefoontjes bekijken. Dit type hacking is alleen mogelijk met oudere telefoons met verouderde firmware. Nieuwere smartphones hebben minder kans dit te laten gebeuren vanwege constante beveiligingsupdates.
Terwijl uw draadloze beveiligingssysteem uw huis en de beveiligingen beschermt, beschermt het niet noodzakelijkerwijs de software in uw huis. Wees slim wanneer je je Bluetooth-apparaten gebruikt, zodat ze niet kwetsbaar zijn voor een hacker die op je netwerk wacht om te prooien. Neem de tijd om te voorkomen dat je een gemakkelijk doelwit bent voor een hacker.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag