Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Tafelzeil waar koop je dat?

Tafelzeil ouderwets? Vroeger misschien, maar tegenwoordig is tafelzeil weer helemaal in! En echt, de prints zijn leuker dan ooit tevoren! Bij het woord tafelzeil denk je misschien meteen aan vroeger. Het oude keukentje van oma waar een klein eettafeltje stond en waarop dan zo’n oudbollig gebloemd roze plastic tafelkleed op lag. Vroeger had werkelijk elk gezin wel een tafelzeil op tafel liggen. De reden was niet alleen omdat de mensen het mooi vonden, ze vonden het ook ontzettend handig want als één van de kinderen tijdens het eten bijvoorbeeld de spaghetti saus morste of als er per ongeluk een glas melk omging, bleef de tafel zelf ongeschonden. Het zeil ving alle vlekken op en met een vochtig doekje zag het na elk diner er weer als nieuw uit.

 

Tafelzeilen zijn hipper dan ooit

Vandaag de dag is dat niet veel anders. Wij van Hiptafelzeil.nl verwerken dagelijks enkele honderden bestellingen met tafelzeil. We kunnen dan ook wel concluderen dat na een dipje in de jaren 90, het tafelzeil helemaal in opwaartse mars is en dat het aantal bestellingen alleen nog maar verder toeneemt. Hoe dat komt? Ten eerste natuurlijk omdat zeil enkele grote voordelen heeft ten opzichte van gewone tafelkleden. Denk aan vlekken die ontstaan tijdens het diner. Heb je een tafelkleed? Dan kun je deze na een etentje vrijwel altijd direct in de wasmachine doen. Met plastic textiel hoeft dat niet. Even een doekje erover heen en voila, klaar is Kees! Een ander voordeel is dat tafelzeil voor jou op maat gesneden wordt. Je bent dus niet gebonden aan vaste maten en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Een andere reden waarom mensen massaal voor tafelzeilen kiezen zijn de printjes. Die zijn echt niet meer zoals vroeger hoor! Die zijn super hip! Alpaca’s en lama’s, botanische palmbladeren, tropische vogels, Mexicaanse bloemen, grafische prints en vintage ontwerpen. Je vindt het allemaal op het tafeltextiel van nu!

 

Tafelzeil op maat gesneden, ideaal voor elke tafel

Zoals we net al schreven wordt al onze tafelzeil op maat gesneden. Gemiddeld genomen zit er zo’n 20 meter op een hele rol. Via een handig keuze menu op onze website kun je eenvoudig aangeven in welke maat je je tafelkleed ontvangen wilt. Vervolgens snijden wij het textiel op maat, we vouwen het op of, als je dat liever hebt, verzenden we het opgerold op een koker zodat je geen vouwen en oneffenheden in je aankoop zult aantreffen. Doordat we alle materialen ruim op voorraad hebben kunnen we je bestelling direct verwerken en gaat deze dezelfde dag nog mee met Postnl. Voor mensen die graag de structuur van hun tafel willen blijven zien, maar toch van het gemak van zeil willen profiteren verkopen we doorzichtig tafelzeil. Deze is verkrijgbaar in verschillende dikte. De dikkere varianten wordt in de volksmond ook wel tafelbeschermer genoemd. Het matieraal is zo dik dat het je tafel beschermt tegen krassen en stoten. Ideaal voor glazen tafels of tafels die gevoelig zijn voor krassen.

 

Hiptafelzeil.nl voor tafelzeil en tafelkleden

Wil je een hip tafelzeil? Dan bezoek je de webshop Hiptafelzeil.nl. Dat geldt niet alleen voor tafelzeilen, maar eigenlijk voor alle tafeltextiel gerelateerde producten. Zo hebben wij ook buitentafelkleden van vinyl foam, ronde en ovale tafelkleden, een tuintafelkleed met een kanten uitstraling en veel keuze in papierkleden. Om de kleden, met name buiten, netjes op de tuintafel te laten liggen kunnen mensen gebruik maken van tafelkleedklemmen of tafelkleedhangers. Met de klemmetjes klem je je buitentafelkleed als het ware vast aan het tafelblad, met tafelkleedgewichtjes zorgen de verzwaringen ervoor dat niet het eerste bestje zuchtje wind er met je buitenkleed vandoor gaat. Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan eens naar de site, desnoods om gewoon eens wat woon en interieur inspiratie op te doen. Je zult zien dat er heel veel mogelijkheden en toepassingen zijn!