Ace Magazine
Image default
Energie

Overstappen met gaslicht levert jaarlijks voordeel op

Sinds de energiemarkt in 2004 is geliberaliseerd zijn er veel leveranciers van gas en licht bijgekomen. Het gevolg hiervan is veel concurrentie en daardoor lagere tarieven. Maar om als afnemer van gaslicht maximaal te profiteren van deze lagere tarieven is het noodzakelijk dat je zelf actie onderneemt.

Ieder jaar overstappen met gas en licht

Energieleveranciers verleiden potentiële nieuwe klanten met aantrekkelijke kortingen, cashback acties of cadeaus waaronder tablets of een slimme thermostaat. Om te profiteren van deze acties moet je een nieuwe klant worden bij deze leveranciers en een jaarcontract afsluiten. Na een jaar ben je dan dus vrij om eventueel weer over te stappen naar een andere gaslicht leverancier die op dat moment dan ook weer een interessante korting geeft.

Dus ieder jaar de gas en licht leveranciers te vergelijken en over te stappen levert je veel voordeel op. Dit voordeel kan zelfs oplopen tot honderden euro’s per jaar! Mooi meegenomen in een tijd waarin gas en licht door onder andere klimaattoeslagen ieder jaar duurder wordt.

Welke gaslicht leverancier moet ik kiezen?

De keuze van leverancier is een persoonlijke. Wat voor jou de voordeligste energieleverancier is hangt af van je adres en je verbruik. Gas licht tarieven verschillen namelijk per regio.

Om te vergelijken adviseren wij je de KiesZeker gaslicht vergelijker te gebruiken. Hier kun je je postcode, huisnummer en je verbruik op basis van gezinssamenstelling invullen en vervolgens toont de vergelijkingssite je de voordeligste gas en licht aanbiedingen.

Wanneer kan ik overstappen?

Je kunt overstappen op het moment dat je huidige contract bij de energieleverancier is afgelopen. Je kunt je echter al zes weken vóór afloop van het contract aanmelden bij een nieuwe leverancier. Deze regelt dan dat de overstap plaatsvindt op het moment dat je huidige contract afloopt. Ook zegt de nieuwe gaslicht leverancier je huidige leverancier op.

Ben je nog nooit overgestapt van gas en licht leverancier? Dan zit je niet vast aan een contract en kun je per direct overstappen naar een andere energieleverancier. Wij adviseren je om in dit geval direct je voordeel te pakken en de aanbiedingen te checken met gaslicht vergelijken van KiesZeker.

Hoe werkt de overstap van gas en licht?

Overstappen met gaslicht is puur een administratieve handeling. Er komt geen monteur langs en je krijgt ook geen nieuwe meters. Het enige wat veranderd is de energieleverancier waarvan je de energierekening krijgt. Je loopt dan ook geen risico dat je zonder gas of licht komt te zitten of dat je dubbel betaalt.

Als je nog geen slimme meter hebt wordt enkel gevraagd om rond de datum van de overstap de huidige meterstanden door te geven. Heb je wel een slimme meter, dan geeft de netbeheerder de meterstanden automatisch door aan de oude en nieuwe energieleverancier. Van je oude leverancier ontvang je in de weken daarna de afrekening.