Ace Magazine
Image default
Sport

Wat zijn de populairste sporten in Nederland?

In Nederland zijn er zo’n 25.000 actieve sportverenigingen. Ongeveer vijf miljoen Nederlanders zijn lid van een sportverenging. Wat zijn nu de populairste sporten van Nederland? Daarover vertellen we je graag meer in dit artikel.

De top 10 populairste sporten in Nederland

Sporten is natuurlijk een ontzettend prettige bezigheid. Het houdt je lichaam fit en je kunt samen sporten met anderen. Dat maakt het ook nog eens erg gezellig. Dit zijn de 10 populairste sporten in Nederland:

10. Volleybal

9. Zwemmen

8. Atletiek

7. Paardrijden

6. Hockey

5. Gymnastiek

4. Golf

3. Sportvissen

2. Tennis

1. Voetbal

 

Opmerkelijke sporten

Uit de top 10 lijst blijkt maar weer dat er ook opmerkelijke sporten erg populair zijn. Zo is sportvissen bijvoorbeeld populairder dan hockey of zwemmen. Toch heeft niemand het echt over sportvissen. Het lijkt ons dan ook leuk om de top 3 populairste sporten verder uit te lichten.

Sportvissen

Sportvissen is waarschijnlijk populairder dan je denkt. Het betekent dat je gaat vissen zonder commercieel oogmerk. Je kunt helemaal alleen gaan vissen, maar je kunt ook in groepsverband vissen. Er worden zelfs wedstrijden gehouden waar je aan kunt deelnemen. Daarvoor zijn er nationale en internationale regels. Voor het vissen heb je natuurlijk veel benodigdheden nodig en dat maakt het soms ook een relatieve dure sport. De sport is populairder onder mannen dan onder vrouwen.

Tennis

Tennis is de op een na populairste sport in Nederland. Je kunt lid worden van een club en daar flink oefenen. Als je echt goed wordt kun je deelnemen aan wedstrijden. Bij deze balsport speel je op een speelveld dat wordt verdeeld in twee helft met in het midden een net. De vakken worden van elkaar gescheiden door middel van witte lijnen. Tennis ontstond al in 12e eeuw in Frankrijk. Daarmee gaat de sport dus ook al honderden jaren mee.

Voetbal

Je had het waarschijnlijk al verwacht, maar voetbal is de populairste sport in Nederland. Het is een teamsport en er kan met meerdere opstellingen worden gewerkt. Professionele voetballers verdienen ontzettend veel geld, maar ook op amateurniveau wordt het natuurlijk veelvuldig gespeeld in de weekenden. De sport is niet alleen populair onder heren, maar ook onder dames. Zowel het Nederlands elftal voor dames als die voor heren heeft al talloze prijzen gewonnen en diverse finales bereikt. Zoals je natuurlijk wel weet wordt er gewerkt met een ronde voetbal bij deze sport, maar wist je ook dat je voetbalballen kunt bedrukken? Daarmee kun je je eigen unieke voetbal creëren voor op de lokale sportclub of voor op een toernooi.