Ace Magazine
Image default
Sport

Veldspelers welke de keepershandschoenen aantrokken

In de groepsfase van de Champions League 2019-2020 was er een bijzonder moment tijdens de wedstrijd Atalanta Bergamo – Manchester City. Niemand minder dan veldspeler Kyle Walker moest de keepershandschoenen aantrekken! Hieronder lees je hoe dit ooit kon gebeuren.

Manchester City begon de wedstrijd met hun eerste keeper Ederson. Helaas moest Ederson in de rust zijn keepershandschoenen uitdoen, omdat hij licht geblesseerd was. De tweede keeper Claudio Bravo trok zijn keepershandschoenen aan voor de tweede helft. Tot de 81ste minuut was er niks aan de hand tot Claudio Bravo een doorgebroken speler zou hebben neergelegd. Hij kreeg rood en kon het veld verlaten. 

Manchester City had nog één wissel mogelijkheid, maar er was één probleem. Er zat namelijk geen keeper op de bank welke zijn keepershandschoenen kon aantrekken. Er was dus nog maar één optie en dat was niemand minder dan veldspeler Kyle Walker. Hij trok een keeperstenue aan en kreeg de keepershandschoenen van Claudio Bravo. Walker stond uiteindelijk 16 minuten onder de lat en hield de nul!

Kyle Walker zelf gaf aan dat hij zich niet vrijwillig had aangeboden om te keepen. Op trainingen van Manchester City probeert hij het wel eens, maar maakt vaak grappen over keepers. Door zijn grappen was hij dan ook nu aan de beurt om te gaan keepen. Uiteindelijk moest Kyle Walker één redding verrichten op een vrije trap. Walker gaf zelf aan dat hij het een moeizame redding vond. Nu beseft hij zich ook dat hij geen grappen over keepers meer moet maken. Het kijkt eenmalig, maar wie weet trekt Kyle Walker ooit nog een keer zijn keepershandschoenen aan.

Kyle walker is niet de eerste veldspeler welke de keepershandschoenen aantrok. In 2014 was er een veldspeler genaamd Monti van het Bulgaarse Ludogorets welke de keepershandschoenen aantrok. Dit was het gevolg van een rode kaart voor de keeper en er was al drie keer gewisseld. De wedstrijd eindigt in een strafschoppenserie en Monti wordt de held van de avond. Hij pakte met zijn keepershandschoenen namelijk alle penalty’s. Hierdoor ging zijn team voor het eerst naar de Champions League.

Ook kan het natuurlijk andersom, in 2019 kwam namelijk een keeper van Liverpool als veldspeler het veld in. In de oefenwedstrijd Tranmere-Liverpool viel Paul Glatzer uit en bijna alle wissels waren gebruikt. Hierdoor moest keeper Daniel Atherton een keer niet zijn keepershandschoenen aandoen. Gelukkig was het maar een oefenwedstrijd en won Liverpool de wedstrijd met 0-6!