Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

Hardware recycling: people, planet, profit

Heeft u oude hardware staan waar u echt niets meer mee kan doen? Wellicht kunt u er een hardware recycling bedrijf er een groot plezier mee doen! En verdient u er bovendien een leuke restwaarde aan terug. Hiermee helpt u dan niet alleen een ander te genieten van een refurbished product, maar zorgt u ook voor werkgelegenheid in hardware recycling en bespaart u het milieu aanzienlijk! Er hoeven hierdoor geen nieuwe metalen, accu’s en andere computer-onderdelen worden gefabriceerd, wat milieuwinst oplevert. Maatschappelijk verantwoord ondernemen door computers en andere ict apparatuur af te voeren naar een it recycling bedrijf is ontzettend makkelijk. In dit artikel leggen wij u uit hoe het proces van hardware recycling in zijn gang gaat en welke stappen u dient te nemen om uw oude hardware te laten recyclen.

Hoe wordt oude hardware opgekocht en verwerkt tot een refurbished product?

Oude hardware wordt opgehaald door een it recyclingsbedrijf. Welke het vervoer regelt en bij grote volumes geen geld vraagt voor het transport. Eenmaal aangekomen bij het verwerkingsbedrijf, wordt in eerste instantie de datadragers van de laptops en computers schoongemaakt. Dit wordt zeer zorgvuldig en vakkundig gedaan. De professional die dit uitvoert werkt met speciaal ontwikkelde software. Data verwijderingssoftware die op uw computer staat is in staat om een groot deel van de data te verwijderen, echter zal dit programma nog restdata achter laten. Dit gebeurt niet bij de software die de hardware recycler gebruikt. Alle data wordt hiermee weggevaagd van de solid state drive of harde schijf. De laptops en ict apparatuur worden uit elkaar geschroefd en getest op hun werking. Wanneer er wordt voldaan aan de diverse testen die worden uitgevoerd, wordt de hardware weer geassembleerd. Als een bepaald onderdeel het niet doet en defect is, wordt overwogen hiervoor een reserveonderdeel in te bouwen.Een schone datadrager wordt toegevoegd aan het geheel. Hiermee is een nieuw, refurbished product gemaakt dat weer helemaal in staat is om jarenlang mee te gaan! 

Wanneer blijkt bij het testen dat de hardware niet goed genoeg meer is om als refurbished te verkopen, wordt de hardware volledig gedemonteerd. Alle onderdelen die niet meer nuttig of defect zijn worden vervoerd naar een elektronica afval bedrijf. Dit bedrijf zorgt er dan voor dat de onderdelen worden verwerkt. Een deel van deze producten kunnen nog worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Het goud en zilver, evenals andere zeldzame materialen zijn erg kostbaar om verloren te laten gaan. 

Onderdelen of oude computers die bij nader inzien toch niet meer bruikbaar zijn, worden volledig gedemonteerd en verwerkt door gespecialiseerde elektronica afval bedrijven. 

Waar kan ik mijn hardware laten recyclen?

Wanneer u uw hardware wil laten recyclen zijn er meerdere aanbieders die dit voor u willen doen. Onze ervaring is dat dit it hardware recyclingsbedrijf prima restwaardes rekent voor uw oude hardware. Verder gaan ze 100% vertrouwd om met uw bedrijfsdata. Geef uw oude hardware een nieuw leven door deze te recyclen! Dit helpt niet alleen het milieu, maar ook uw medemens doet u een plezier en u verdient er ook nog een leuk bedrag aan. Kortom, aan alle pijlers van maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt voldaan bij hardware recycling, van People, Planet tot en met Profit!