Ace Magazine
Image default
Sport

School voor Tai Chi in Apeldoorn ‘Fuyuan’ Bron van Geluk

Informatie over Tai Chi en Chi Kung lessen in Apeldoorn

 

Veel mensen willen aan een sportieve activiteit deelnemen, niet iedereen durft dat. Sommige sportscholen of verenigingen worden als ontoegankelijk ervaren en daarom blijven veel mensen thuis. Om fit en vitaal te worden en het ook te blijven is iets aan sport doen erg belangrijk. Tai Chi Chuan ook wel Taijiquan genoemd is een Chinese van oorsprong vechtsport dat tegenwoordig als bewegingskunst voor de gezondheid beoefend wordt.

 

In Apeldoorn zit een goede school van docent Douwe Geluk, deze vereniging heet de Bron van Geluk Fu Yuan. Het is een school voor sport en bewegen waar u Tai Chi als complete kunst kunt leren. Meerdere stijlen zijn mogelijk te denken valt aan de: Yang stijl, Wudang stijl, Chen stijl, Wu stijl en Shaolin stijlen. Ook meerdere oefeningen en reeksen van het Chi Kung worden behandeld zoals: Wuji Qi Qong, Baduanjin, Wise Path Chi Kung, Shi Ba Shi, Shaolin Yuan Chi Kung en vele anderen.

 

Wat zijn de voordelen van Tai Chi beoefenen?

 

Tai Chi versterkt uw lichaam.en geest, u krijgt meer zelfvertrouwen en u kunt trots zijn op wat u kan. U voelt zich soepeler en u word vanzelf leniger in de loop der tijd. Zelfverdediging maar uw kracht en lenigheid verbeteren ook enorm. Ook is Taijiquan ook erg goed voor de motoriek en u zult een heerlijk gevoel ervaren. Weerbaarder zijn en in alle rust stress en burnout verschijnselen bestrijden kan ook heel goed met het Tai Chi Chuan. Natuurlijk zijn er veel meer aspecten die u zult ervaren, kortom Tai Chi zal een positieve bijdrage leveren aan uw leven.

 

Door middel van vormen, verbeter je je bewegingen, door middel van Pushing Hands ga je nog beter in je.kracht staan. Tai Chi boksen is een boksoefening waarbij we Fajin gebruiken, doseren en controleren. De standen helpen u te aarden en een stevige houding veranderd ook uw uitstraling naar het.positieve.  Tai Chi is een plezierige aanvulling en veel dingen in uw leven zullen anders gaan aanvoelen door het regelmatig beoefenen van deze bewegingsleer.

 

Over Tai Chi Apeldoorn docent Douwe Geluk

 

Douwe Geluk uit Apeldoorn is een internationaal bekend Tai Chi docent. Hij trainde ooit het Sasquatch How Chuen Kung Fu onder Fred Decramer. Daar maakte hij ook kennis met Taijiquan en Qi Qong. Douwe Geluk wilde meer en hij ging vervolgens bij meerdere leraren trainen. Douwe heeft ook vele workshops gevolgd waaronder William C.C. Chen, Shifu Yan Fei, Shi Yan Xin, Elli Zwart, Jan Langedijk en vele anderen.

 

Douwe is ook zeer actief op de wedstrijdvloer waar hij vele prijzen heeft gepakt in het binnen en buitenland. Hij heeft vele gouden medailles, tweede en derde plaatsen behaald. Consequent bereid Douwe Geluk zich voor en hij gaat dan met overtuiging beginnen aan een wedstrijd. Vaak wint Douwe wat maar soms komt het natuurlijk ook voor dat je niks wint, het gaat Douwe met name om de ervaring.

 

Meer informatie over Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk

 

Wilt u meer weten over Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk FuYuan, of over Douwe Geluk zelf kijk dan even op de website: http://www.tai-chi-geluk.nl of bel met: 06 – 51820257 of stuur een email naar: fuyuan.apeldoorn@gmail.com

 

http://www.tai-chi-geluk.nl