Acemag

Fitness Nijmegen: blijf fit!

Wil jij fitnessen in Nijmegen? Maak dan kennis met The Kettlebell Club, dé sportschool van Nijmegen en omstreken. Fitness Nijmegen is erop gericht je lichaam in een goede conditie te brengen en te behouden. Fitness kunnen we onderverdelen in twee categorieën: cardiotraining en krachttraining. Cardiotrainingen helpen je bij het opbouwen van een betere conditie en krachttrainingen bij het opbouwen van spiermassa.

Meer over cardiotraining

Cardiotrainingen focussen zich op het verbeteren van je conditie. Je werkt hierbij aan je coördinatie, snelheid en lenigheid. Voorbeelden hiervan zijn hardlopen, fietsen of het gebruik maken van apparatuur in de sportschool zoals loopbanden, crosstrainers, roeitrainers en spinningfietsen.

Meer over krachttraining

Een krachttraining zorgt ervoor dat je meer spiermassa aanmaakt, belangrijk hierbij is dat je telkens je spieren op een andere manier prikkelt. Spieren onthouden namelijk wat je doet, dus als je voor maanden achter elkaar dezelfde oefeningen, zwaarte en dergelijke doet dan zul je niet snel spiermassa vergroten. In een sportschool staan veel apparaten die je helpen om meer spiermassa aan te maken. Daarnaast kun je veel werken met dumbells, barbells en andere gewichten. Ook kun je gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht en oefeningen doen zoals push-ups, burpees en buikspieroefeningen.

Voordelen van fitness Nijmegen

Van fitnessen wordt je fit, en dat is goed voor je gezondheid. Als je actief traint heb je minder kans op lichamelijke klachten en verlaag je het risico voor bepaalde ziektes. Je let veel meer op je lichaam als je actief beweegt en je wordt er krachtiger van. Als je op zoek bent naar een goede fitness school in Nijmegen dan moet je eens langsgaan bij The Kettlebell Club. Een unieke sportschool met kleinschalige trainingen, gericht om jouw fitter te maken. Bezoek de website www.thekettlebellclub.nl en vraag een gratis proefweek aan!