Ace Magazine
Image default
Sport

De service in squash beheersen

Er wordt sterk aangeraden om uit te gaan van de service box als uitgangspunt voor deze rally. Afhankelijk van je niveau zal je waarschijnlijk verbaasd zijn hoe vaak je die ballonnen mist. Het punt van deze oefening is de balans tussen kracht en nauwkeurigheid of in ieder geval het aanmoedigen van u om dit te doen.

Soms worden de beste squashoefeningen zonder bal uitgevoerd – en hoeven ze niet eens op een squashbaan te worden uitgevoerd. Het enige wat je nodig hebt is je racket en een spiegel voor deze oefening.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Bij gebrek aan een spiegel, om welke reden dan ook, zal een raam of een glazen achterruit met een goede reflectie waarschijnlijk voldoende zijn.

Oefen gewoon je backhandslag of beweging vanuit een statische positie. Focus op de schommel. Visualiseer het.

Als een stap in de goede richting kun je dan kijken of je er een element van een bal aan kunt toevoegen. Ook dat hoeft niet eens op een squashbal te gebeuren. Voordat je daarmee begint, moet je er wel voor zorgen dat je duidelijk bent over het juiste contactpunt voor je schot.

Normaal gesproken sla je de bal ruwweg waterpas met je rechterbeen. Stel je voor dat je een druppel golf neemt. Met andere woorden, strek je arm recht uit in een rechte hoek ten opzichte van de grond. Zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt met uw houding en dat u zich op uw gemak voelt wanneer de bal door uw slag valt.

Focus op de lichaam/heuprotatie en de gewichtsoverdracht. Uw racket moet al in de juiste positie staan voordat u de bal laat vallen. De kracht met deze slag moet vooral via de arm worden opgewekt.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

De fout die sommige mensen maken is om de bal te dicht bij het lichaam te laten vallen en dat heeft een negatieve invloed op de swing. Zorg ervoor dat je jezelf genoeg ruimte geeft om je volledig in te zetten voor de swing en een gezonde follow through te produceren terwijl je bezig bent.

De volgende stap in deze progressie is om de bal één keer te laten stuiteren voordat je hem vanuit een statische positie raakt. Laat niets los wat je eerder hebt gedaan. Je bent nog steeds in een statische positie en er is geen longeren naar voren.

Concentreer je op het zwaaiwerk dat je gedaan hebt voordat je de bal liet stuiteren.

De enige variabele die sommige spelers zouden kunnen verkiezen, is het gooien van de bal tegen de zijwand en het één keer laten stuiteren vooraleer de bal aan de beroerte deel te nemen. Het kan echter moeilijk zijn om regelmatig contact te maken op hetzelfde punt.

De backhand swing is een ingewikkelde zaak. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis, heb je niet de mogelijkheid om extra steun te bewijzen met je andere hand/arm. Nou, je hebt waarschijnlijk de optie, maar het is niet praktisch in de context van een squash-spel.

Een dubbelhandige schot zou uw bereik en bereik beperken.

Soms hebben spelers moeite om zich aan te passen aan het gevoel van een squashbal. Dus er is de mogelijkheid om die backhandschommel te verbeteren met behulp van een schuimbal. Je kunt zelfs de schommel van de tweede bounce van de schuimbal oefenen.

Het is een eenvoudige routine. Strek je arm uit en laat de bal op een comfortabele lengte van je lichaam vallen.
Het idee om de bal op een comfortabele afstand te laten vallen is om jezelf voldoende gelegenheid te geven om te werken aan je gewichtsoverdracht via het schot.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Tijdens het uitvoeren van deze oefening, werken aan het verkrijgen van zoveel mogelijk heuprotatie als je kunt. Als je je iets meer op je gemak voelt met de schommel, begin dan met het toevoegen van wat beweging aan de oefening door een paar stappen te nemen. Niet alleen om de uitdaging een beetje te vergroten, maar ook om de spelsituatie zoveel mogelijk na te bootsen.

De realiteit is dat als de bal te ver voor je uit ligt, je de kracht verliest die in de backhand swing wordt gegenereerd. Dus, voor een deel gaat het er bij deze oefening om jezelf te leren begrijpen wat de juiste slag-afstand voor je is en te weten wanneer je moet zwaaien.

Als je je comfortabel voelt met je swing, kun je hem echt laten scheuren.

Het is een ingewikkelde vaardigheid om de backhand van de achterwand af te slaan. Je kunt er alleen maar beter in worden met zinvolle oefeningen. Ruimtelijk bewustzijn is hier een belangrijk element.

Voed de bal gewoon in de voormuur, met het oog op een diepe landing. Sla de squashbal hard en diep voordat je hem van de stuiter op de achtermuur haalt. Houd de cyclus zo lang mogelijk gaande.

Het verlengstuk hiervan is om terug te gaan naar het kanaal van de kegels langs de zijkant van het veld. Houd de schoten binnen dit kanaal, maar laat de bal elke keer weer tegen de achterwand stuiteren.

Een schot dat niet genoeg wordt besproken is de backhand serve. Het is potentieel de meest waardevolle opslag in het boek, om verschillende redenen. Het is een ongelofelijke aanwinst om te hebben bij het serveren vanaf de forehand kant van de baan.

Doe jezelf een plezier en oefen deze dienst uit. Ofwel doe het gewoon als een solo oefening en verzamel de bal elke keer, of speel het met een partner. Je partner steekt gewoon de bal terug naar je toe, en je vangt de bal en slaat de volgende opslag.

Wat hebben squash en voetbal gemeen? Niet veel.

Maar een minivoetbaldoel kan handig zijn voor iemand die bereid is om aan de backhandslag te werken.

Ga op de T-lijn staan en laat de bal vallen, zodat hij één keer kan stuiteren. Speel dan je backhand tegen de voormuur.

Plaats het mini-doelpunt

https://www.qss-squash.nl/