Ace Magazine
Image default
Sport

Beste activity tracker van 2022

Beste activity trackers van 2022 getest van Garmin, Fitbit en Polar

Met ongeveer 100 verschillende soorten activity trackers op de markt, die verschillen in prijs, grootte, nauwkeurigheid en design is het erg lastig om de ‘juiste’ keuze te maken wanneer u een activity tracker aanschaft. Wij hebben speciaal voor u de beste activity trackers van 2022 op een rijtje gezet, zodat u de beste keuze kunt maken.

 beste activity tracker

Wat is een activity tracker?

Een activitytracker of fitness tracker is een bewegingsmeter in de vorm van een armband die al je dagelijkse activiteiten bijhoudt. Bijvoorbeeld het aantal calorieën dat je per dag verbrandt, het aantal stappen dat je hebt gezet, het aantal traptreden dat je beklommen hebt en de stress die je op een dag ervaren hebt. Activity trackers zorgen ervoor dat je gezonder omgaat met je dag en stimuleren je om dagelijkse gestelde doelen te behalen.

Hoe werkt een activity tracker?

Een activity tracker, of stappenteller horloge, maakt gebruik van allerlei soorten sensoren om alles te meten. Je stress wordt bij veel activity trackers bijgehouden door het bijhouden van je hartslag. Dit wordt gekoppeld met de beweging die je op een dag gehad hebt. De informatie die hieruit voorkomt geeft je meer inzicht in je stressniveau.

Daarnaast meet de fitness tracker het aantal stappen dat je zet, het aantal calorieën dat je verbrandt en veel meer. Dit wordt gemeten door ingebouwde sensoren in je fitnesstracker. Deze sensoren worden vaak gekoppeld met een applicatie voor optimaal gebruik.

Wat kun je met een activity tracker?

Hartslagmeten: Via de ingebouwde, optische harslagmeter kan je super nauwkeurig je hartslag meten. Dit zorgt ervoor dat je stressniveaus, herstelniveaus, sportprestaties en nog veel meer nauwkeurig in kaart kunt brengen.

Slaap meten: Vrijwel alle activity trackers kunnen nauwkeurig je slaapmetingen bijhouden. Het is belangrijk dat je een activity tracker hebt met een goede batterijduur, zodat je deze ’s avonds ook kan dragen.

Calorieën meten: Elke activity tracker of fitness tracker moet je calorieën nauwkeurig kunnen meten. Dit is een belangrijk onderdeel van je tracker en geeft je inzicht in je dagelijkse (extra) verbruik.

Stappen tellen:  Ook dit is een essentieel onderdeel van je activity tracker. Elke activity tracker is voorzien van een stappenteller, waar de een iets nauwkeuriger is dan de ander. Doorgaans kan er gesteld worden dat er hedendaags alleen nog maar goede stappentellers ingebouwd zitten.

Is een activity tracker het waard?

Een activity tracker is het zeker waard. Het is wetenschappelijk bewezen dat (Europeanen) een positievere levensstijl ontwikkelen wanneer zij een activity tracker aanschaffen, en intensief gebruiken. Hierbij komt kijken dat een fitness tracker helemaal niet duur hoeft te zijn. Voor tussen de vijftig en tweehonderd euro heb je de beste activity trackers al in huis.

Een activity tracker versus een sporthorloge

Een activity tracker is er meer op gericht om je dagelijkse activiteiten te meten. Stappentellen, calorieën meten. Een sporthorloge is echt bedoelt om je sportprestaties te verbeteren. Sporthorloges zijn vaak uitgebreider, diepgaander maar kosten ook significant meer.

Wat is de beste activity tracker van 2022?

Fitbit Charge 5  

De Fitbit Charge 5 is de opvolger van de meest succesvolle series van activity trackers ooit, de Fitbit Charge series. Met dit model hou je jouw gezonde routines in stand. De Charge 5 meet je stressbeheersing en geeft je direct advies om die stress te verlagen. Ook kan de Charge 5 ECG-metingen maken. Dit zijn hartfilmpjes die gemaakt worden via je pols en waardoor je inzicht krijgt in je hartritme. De vijfde generatie Fitbit Charge geeft ook inzicht in je slaap, zoals de voorgangers dat ook deden.

De Charge 5 heeft een helder en scherp kleurenscherm wat makkelijk te bedienen is via het touchscreen. De batterijduur van de tracker gaat bijna 14 dagen mee. Tenzij je de charge in GPS-modus gebruikt. Dan gaat de batterijduur ongeveer 10 uur mee. Dit is nog steeds een super goede score voor een activity tracker.

Voordelen:

 • Je weet precies wanneer je klaar bent voor een nieuwe workout door de uitgebreide herstelscore
 • Met de EDA score krijg je goed inzicht in je stressniveau waardoor je actie kan ondernemen
 • Fitbit premium krijg je 6 maanden gratis wanneer je de activity tracker in 2022 aanschaft!

 

Een nadeel van de Fitbit Charge is dat deze niet altijd goed samenwerkt met Huawei telefoons. Denk hierbij aan de Huawei P8 Lite, P9 Lite, P20 Lite en Xiaomi Mi 6. Hier moet je goed op letten.

beste activity tracker dames

Beste sporthorloge voor dames

Activity trackers werden vroeger vaak alleen maar door mannen gekocht. Dit komt door het ‘robuuste design’ dat de activity trackers vroeger hadden. In 2022 is dit totaal niet meer aan de orde. De sporthorloge dames van tegenwoordig zijn elegant, stijlvol en van de beste kwaliteit voor man én vrouw. Het onderscheid tussen een goede mannen en dames activity tracker wordt gemaakt in het design en het formaat van het polsband.

Er zijn verschillende activity trackers die speciale varianten hebben voor dames. Denk hierbij aan de kleur waarin deze trackers geleverd worden én de breedte van de band die beschikbaar is. Vaak is voor een dunnere vrouwenpols een kleinere band gewenst. Een aantal zeer goed trackers voor dames:

Beste fitbit activity tracker

Het beste fitbit horloge is natuurlijk de Fitbit Charge 5. Zoals hierboven ook beschreven is dit niet alleen het beste model van Fitbit; maar de beste fitness tracker van het jaar. Dit model is onovertroffen en wordt aangeboden voor een extreem betaalbare prijs. Voor ons is er geen beter alternatief. Als je een wat kleiner budget hebt kunnen wij je aanraden om een Xiaomi Mi band 6 aan te schaffen. Deze wordt aangeboden onder de honderd euro.

Beste activity tracker voor hardlopen

De beste activity tracker voor hardlopen is een tracker die een zeer accurate hartslagmeting heeft. Hierbij adviseren wij de Polar a370, aangezien Polar horloges bekend staan om de meest nauwkeurige metingen als het gaat om hartslag. Daarnaast is de Fitbit Inspire HR een goed alternatief. Dit is een goedkoop en lichte tracker die je gemakkelijk meeneemt tijdens het hardlopen. Ook heeft Fitbit een goed ingebouwd GPS-systeem wat ervoor zorgt dat je hardloopmetingen gemakkelijk met vrienden kunt delen via sociale media.

Beste goedkope activity tracker

De beste goedkope activity tracker is de Xiaomi Mi series, momenteel de Xiaomi mi band 6. Deze tracker wordt voor ongeveer vijftig euro aangeboden en in super nauwkeurig, voor een goedkope tracker. Daarnaast is het model enorm uitgebreid en doet het alles wat je Fitbit Charge 5 ook doet. Vergis je niet; hij is zeker niet zo nauwkeurig qua gps en hartslagmetingen als je Fitbit Charge 5 is. Maar dit moet je er ook niet van verwachten.

De belangrijkste elementen van een Activity tracker

Wat zijn de belangrijkste elementen die je activity tracker moet bezitten? We bespreken het hieronder. Naar onze mening moet élke activity tracker hierin uitblinken. Of het een activity tracker voor heren, dames, hardlopen of zwemmen is, dit zijn de benodigdheden:

Hartslagsensor

Hartslagsensoren zorgen voor nauwkeurige metingen over je hartslag en calorieënverbruik. Dit zorgt ervoor dat je sportprestaties kunt verbeteren en je in je hartslagzone kunt trainen (vo2-max). Dit kan enorm nuttige informatie zijn wanneer je bijvoorbeeld naar een doel toe aan het trainen bent. Denk hierbij aan gewichtsverlies, het verbeteren van uithoudingsvermogen of het trainen van kracht. Daarnaast zorgt je hartslagsensor ervoor dat je beter kunt meten wanneer stress op de loer ligt.

Design

Het Design van je stappenteller is essentieel omdat design een heel persoonlijk onderwerp is. Naast een functionele vorm, zoals de grootte van de polsband en de manier van gebruik, heeft het ook een stijlvolle functie. Verschillende mensen hebben verschillende smaken en design is hiervoor essentieel. Een goede activity tracker is – naar onze mening natuurlijk – smal om de pols, valt niet teveel op en heeft een mooie kleur.

Levensduur van de batterij

De levensduur van de batterij is een onderwerp waar veel verschil in kan zitten bij fitness trackers. Wij vinden dat een goede tracker ( in normale modus) een batterijduur van ongeveer 7 dagen moet hebben. Wanneer je de tracker in GPS-modus gebruikt is het normaal om een batterijduur van tussen de 6 en 8 uur te ervaren. Het moet minimaal genoeg zijn voor een goede workout.

Slaap bijhouden

Slaap bijhouden is een essentieel onderwerp voor een tracker. Het bijhouden van slaap wordt gedaan door nauwkeurige sensoren die onder andere je REM-slaap (Rapid Eye Movement) bijhouden. Je kunt hierdoor op je slaap gaan letten en kijken wanneer je beter en wanneer je minder goed slaapt. Daarnaast houdt een tracker bij hoe vaak je wakker wordt, hoeveel je beweegt in je slaap en wat de kwaliteitsscore van je slaap is.

 

Fitness bijhouden

Naast slaap is ook Fitness een belangrijk onderdeel van een Fitness tracker. Een activity tracker helpt je om sportmetingen accuraat bij te houden en verder te ontwikkelen. Sporttrackers zorgen voor nauwkeurige metingen bij de meeste sporten die je uitoefent. Zeker als je een Fitbit tracker gebruikt. De meeste activity trackers kunnen bijna al je sporten bijhouden: Zoals:

 • Hardlopen
 • Zwemmen
 • Wielrennen
 • Fitness
 • Golf
 • Duiken
 • Squashen
 • Tennis
 • En veel meer.

Meldingen van je smartphone

Bij de meeste, nieuwe activity trackers kun je meldingen van je smartphone direct op je tracker ontvangen. Hierdoor kan je inkomende berichten of oproepen snel teruglezen. Dit maakt het gebruik van je tracker super fijn omdat je niet constant je smartphone uit je broek hoeft te pakken. Bij een Fitbit Charge 5 kan je zelf wahtsapp installeren op je activity tracker, maar dit is niet gemakkelijk. Hiervoor moet je gebruik maken van derde partijen software, wat weleens gezeur op kan leveren.

Conclusie: de beste fitness tracker die je kunt kopen

Wij hebben meer dan 40 activity trackers vergeleken en onze conclusie is dat de fitbit charge 5 de duidelijke winnaar van het jaar is. Dit model kan alles wat de rest van de stappentellers ook kunnen, maar dan nauwkeuriger. Wij zijn enorm tevreden over deze activity tracker en raden deze dan ook aan iedereen aan.

https://bestgekocht.nl/beste-activity-trackers/