Ace Magazine
Image default
Sport

4 voordelen van een maaltijdshake

Maaltijdshakes zijn razend populair. Zeker nu alle influencers het promoten op hun socials. Wat is een maaltijdshake eigenlijk? Een maaltijdshake is een shake wat als vervanging van een maaltijd dient. Deze shakes worden vaak na of voor een workout genomen of gewoon tussendoor. 

Waarom zijn shakes toch zo populair? Het is niet zomaar. Maaltijdshakes hebben namelijk veel voordelen. In deze blog gaan we langs de vier grootste voordelen van shakes. Echter zijn er ook nadelen aan deze maaltijd vervangende shakes. In deze blog zul je van alles lezen over de voor- en nadelen van maaltijdshakes. 

Voordeel 1 – Afvallen

Deze spreekt voor zich, maar je valt natuurlijk af van maaltijdshakes. Dit is ook een van de grootste redenen waarom iemand een maaltijdshake inneemt. Het is namelijk laag aan calorieën, terwijl het wel veel voedingsstoffen bevat. Ook vult een shake heel goed, dus je krijgt niet snel honger na een shake.

Voordeel 2 – Makkelijk mee te nemen

Een maaltijdshake is makkelijk mee te nemen naar school of naar werk. Het neemt niet veel plek in beslag in je tas. Makkelijk zeg!

Voordeel 3 – Snel & Makkelijk! 

In tegenstelling tot een maaltijd, is een maaltijdshake super snel gemaakt. Super makkelijk en doelmatig. Mixen en klaar is kees! Als je nog sneller klaar wilt zijn, kun je meerdere shakes in 1 keer klaarmaken. Dan ben je nog minder tijd kwijt aan het voorbereiden van je maaltijdshakes. 

Voordeel 4 – Calorieën sneller verbrand

De eiwitten helpen de verbranding te stimuleren. De hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt met een shake is lager dan van een gewone maaltijd. Omdat je lichaam naar andere energiebronnen zoekt, worden je vetreserves verbrand.

Dan nu de nadelen van een maaltijdshake, want die zijn er natuurlijk ook. Het is goed om te weten waar je aan begint. Voor sommige mensen kan het namelijk zwaar zijn, zeker als ze dit helemaal niet gewend zijn. Veel mensen vinden hun geluk in eten en het kan daarom een moeilijke taak zijn om dit voor een korte tijd op te geven. 

Nadeel 1 – Saai

Voor veel mensen is het heel lastig aangezien ze het al snel zat raken. Dat is ook wel begrijpelijk, alleen maar shakes is ook niet leuk. Het gebrek aan variatie kan voor veel mensen lastig zijn. Het is zeker aangeraden om langs een diëtist te gaan, voordat je begint aan een maaltijdshake dieet.

Nadeel 2 – Korte termijn

Een dieet met shakes valt onder crash diets. Je valt in een keer veel af, omdat je veel minder calorieën inneemt. Het nadeel hiervan is, als je weer eet zoals voorheen, kom je alles weer aan. Hier moet je dus goed op letten. Probeer het vol te houden, succes!

 

Gerelateerde artikelen

De wereld van Padel

Met de auto op wintersport: sneeuwkettingen tips en advies!

Medailles of sportbekers bestellen? Maak het persoonlijk!