Ace Magazine
Image default
Sport

3 sporttips voor de werkgever

De voordelen van sport zijn kraakhelder. Het is een gezonde manier om fit te blijven. Zowel mentaal als fysiek. Sportende werknemers hebben minder vaak overgewicht en hebben een mentale uitlaatklep om hun gedachten te verzetten. Gezonde werknemers zijn minder ziek, zijn gelukkiger en vaak productiever. Genoeg voordelen dus. Maar hoe maak je sport nu aantrekkelijk voor je werknemers? Dat bespreken we vandaag aan de hand van een paar handige tips.

Een sportcadeau met kerst

Het standaard kerstpakket dat kennen we. Dit moment leent zich echter perfect voor een ludiek en sportief cadeau. Iets waar iedereen wat aan heeft. Een dumbbellset of kettlebell bijvoorbeeld. Kettlebell oefeningen zijn letterlijk voor iedere sport van toepassing. Want een sterke core is nu eenmaal de basis van een goede bewegingstechniek. 

Daarnaast kan het in ieder geval de trigger geven of de intentie laten zien dat sportiviteit een thema is binnen het bedrijf. En dan is het tijd voor de volgende stap.

Sportief evenement met collega’s

Door mensen een doel te geven helpt dat hen om ergens specifiek voor te trainen. Dit kan zo laagdrempelig zijn als een hardloopwedstrijd, een wandelevenement of misschien wel een obstakelrun. De basis draait in ieder geval om het samen meedoen én het moet toegankelijk zijn voor elk niveau. Elk dorp of stad kent tegenwoordig wel een jaarlijks hardloopevenement. Bekijk of je als bedrijfsteam kunt meedoen bij een lokaal evenement of schrijf iedereen individueel in. Het mooiste is als er keuze is uit meerdere afstanden. Een 5 km is al goed haalbaar met een start to run trainingsprogramma. 

 

Je wil de sportiviteit van het personeel niet kwantificeren. Toch heb je wel een gevoel wie er wel of niet sportief is. Het is daarom slim om juist bij de minder sportieve collega’s te inventariseren wat hun gedachten zijn. Wat zou hen aanspreken en waarmee kan je hen actief betrekken? De meer sportieve werknemers krijg je namelijk daarna makkelijker betrokken.

Sporten tijdens werktijd

Het is een trend die je steeds vaker hoort maar ook echt goed helpt. Sporten in de tijd van de baas ‘kost’ mensen geen tijd. En juist dat helpt werknemers om aan de slag te gaan. Is het een groot bedrijf dan kun je zelfs overwegen om een eigen fitnessruimte in te richten. Het is belangrijk dat er in dit uurtje van de baas wel echt gesport wordt en niet dat er misbruik van wordt gemaakt. Bespreek samen hoe je dit tackelt en welke tijden geschikt zijn om te sporten. De voordelen zijn in ieder geval ideaal voor de werknemer en de werkgever.