Horeca stoelen onderhouden

Horeca stoelen onderhouden

  • mei 8, 2020
  • 0 comments

De zomer komt er weer aan, de corona maatregelen versoepelen, wat betekent dat het tijd is om de terrassen weer opnieuw in te richten. Uiteraard wel binnen de geldende maatregelen. Waarschijnlijk hebben de horeca stoelen voor het op terras een tijdje in de opslag gestaan. Erg slim natuurlijk, want zo gaan ze langer mee. Echter hebben horeca stoelen toch regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Ze worden namelijk toch veel gebruikt. Er wordt namelijk veel mee geschoven, getild, gestapeld en verschillende mensen met een verschillend lichaamsgewicht zullen op de stoelen zitten.

 

Hoe onderhoud ik mijn horeca stoelen?

  1. Begin met de stoelen af te stoffen. Zeker als ze in de opslag hebben gestaan. Ook is het goed om ze regelmatig te reinigen. Dit kan met een reinigingsmiddel, geschikt voor horeca stoelen.
  2. Test met regelmaat de stevigheid van de stoelen. Je wilt namelijk niet verantwoordelijk zijn voor het letsel dat een klant kan oplopen op het moment dat een stoel zich begeeft tijdens het gebruik ervan.
  3. Ga goed na van welk materiaal de stoel gemaakt is. Hout vraagt namelijk een ander onderhoud dan bijvoorbeeld plastic of aluminium. Het is hierbij van belang om goed de voorschriften aan te houden. Ook horeca stoelen die binnen worden gebruikt dienen goed onderhouden te worden. Dit staat ook wel zo netjes in je restaurant.
  4. Is de stoel bekleed? Let dan op dat je ook de bekleding goed reinigt of op ten duur vervangt.
http://datzitt.nl/horeca-stoelen/