Ace Magazine
Image default
Horeca

Wat voor soort glaswerk in de horeca?

Wanneer je een horeca zaak begint, zal je over van alles en nog wat moeten nadenken. Wat voor soort eten en drinken je gaat serveren, op welk servies je het gaat serveren, het interieur en het glaswerk. Er is geen enkele plek op de wereld waar zoveel glazen kapot gaan als in een horeca zaak. En dat is ook logisch want een ongeluk zit in een klein hoekje. Als horeca eigenaar wil je toch kunnen besparen op het glaswerk want de kosten kunnen hoog oplopen als er gemiddeld twee glazen breken per dag. Toch kan het soort glaswerk ook meespelen bij de ervaring van een gast. 

 

Twijfel je nog over wat voor soort glaswerk je in jouw horeca onderneming wil gebruiken? Lees dan snel dit artikel verder. 

 

Glas

In de meeste restaurants kom je nog vaak glas tegen. Dat komt omdat het vooral heel makkelijk is en prima is om te gebruiken. Tevens drinken de meeste mensen thuis ook uit een glas en wijn en champagne serveer je ook al snel in een glazen wijnglas. Horeca glaswerk is vaak ook wat steviger dan als je bekers of glazen in de winkel koopt. 

 

Het voordeel van glas is dat het er netjes uitziet en makkelijk schoon te houden is. Het nadeel is dat het kapot kan gaan wanneer het valt of afgewassen wordt. 

Kunststof

Bekers van kunststof komen nog niet zo heel frequent voor in horeca zaken. Vaak worden de bekers enkel gebruikt om thee of koffie te serveren, maar niet zo snel voor andere drankjes. Een beker van kunststof ziet er in vele gevallen wat speelser uit dan een beker van glas. In een duur restaurant zal je daarom deze soort glaswerk niet snel terugzien. Afhankelijk van het soort eten en drinken dat je serveert in de horeca onderneming kan je kijken of bekers van kunststof erbij passen. Wie weet smaakt een sapje uit zo een beker toch net wat beter dan uit een glas of andersom. Voordat je grote inkopen gaat doen bij een horeca groothandel is het goed om te beginnen met een kleine batch en dan even aanziet of het fijn in gebruik is. 

Plastic

Plastic wordt steeds minder geaccepteerd in de wereld wegens de milieuvervuiling dat het met zich mee brengt. Toch zijn plastic bekers (hard plastic) wel ontzettend handig in gebruik. Voor een restaurant zijn plastic glazen en bekers misschien niet heel fijn omdat het goedkoop oogt. Maar voor een club of café is plastic een goede oplossing. Plastic bekers gaan namelijk niet zo snel kapot en vormen ook geen gevaar voor de bezoekers als ze op de grond liggen. 

Karton

Gezien de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van plastic en karton vonden wij dat we ook deze optie erbij moesten zetten. Plastic rietjes zijn tegenwoordig al niet meer verkrijgbaar en steeds meer plastic onderdelen worden vervangen door karton. Drinken uit een kartonnen beker is niet heel erg fijn, maar het kan wel steeds populairder worden. Dus als je mee wil gaan met de trend en ook nog eens milieubewust bent dan kan je ervoor kiezen om over te stappen naar kartonnen bekers. 

 

https://www.apssupply.nl/glaswerk/