Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat mag er niet ontbreken in je badkamer?

Heb je een nieuwe badkamer nodig of ga je je huidige badkamer aanpakken? Er zijn een aantal zaken die niet mogen ontbreken in je badkamer. In dit artikel vertellen wij een aantal interieur tips waar je rekening mee kunt houden.

Douche of bad

Bij de inrichting van je badkamer houd je rekening met 60 centimeter bewegingsruimte rondom elk meubel. In een kleine badkamer is er niet altijd ruimte voor een bad, maar er kan meer dan je denkt. Tegenwoordig zijn er badkuipen die wat kleiner zijn en geen rechthoekige vorm hebben. Zo past er in jouw kleine badkamer ook een bad. Ook voor een douche zijn er diverse opties. Zo kun je kiezen voor een douchecabine met een schuifdeur of een openslaande deur. Ook voor douchekoppen is er meer dan voldoende keus. Heb je al eens nagedacht over een regendouche?

Badkamermeubels en accessoires

Vaak irriteer je je aan alle losse spullen die zich in een badkamer verzamelen. Voldoende opbergruimte is belangrijk in een badkamer. Waar wil je straks je handdoeken opbergen en hoe wil je de tandenborstels bewaren? Als je niet zoveel ruimte hebt, dan kun je het beste kiezen voor een medicijnkast met spiegel. Achter de spiegel heb je dan heel wat opbergruimte. Ook een goed lichtplan is belangrijk. Je staat vaak in de badkamer terwijl het donker is. Ingebouwde spotjes op de juiste plekken zijn een uitkomst. De badkamer is pas echt af met leuke accessoires. Er zijn voldoende planten die goed gedijen in een vochtige omgeving en vergeet niet een prullenbak in de badkamer neer te zetten. Een badmat die lekker zacht aan je voeten voelt is tenslotte ook een must en denk ook eens aan vloerverwarming. Veel mensen zitten tegenwoordig ook in bad met hun telefoon, een goed telefoonhoesje is dan ook een must. Als je je telefoon in het bad laat vallen is het natuurlijk einde oefening maar het beschermt je smartphone wel tegen een val op de tegels. Neem de tijd om je badkamer in te richten. Laat je informeren over alle mogelijkheden. Zo kun jij straks genieten van je eigen badkamer.

 

https://stylemazing.nl/