Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is een escape room ?

De escape room, wie kent dat tegenwoordig niet? Een paar jaar geleden heeft er nog niemand van een escape room gehoord en nu is het niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. In elke stad vind je wel minstens een escape room, elk met verschillende escape room thema’s.

Wat is nou precies een escape room?  

Het idee is heel simpel. Samen met een groepje vrienden, collega’s e.d. word je vrijwillig opgesloten in een ruimte. Jullie moeten proberen om binnen een bepaalde tijd uit deze ruimte te ontsnappen. Meestal gaat het om 60 minuten. Binnen deze tijd moet je puzzels oplossen. Elk opgeloste puzzel geeft je toegang tot een andere puzzel. Stap voor stap kom je steeds dichterbij de uiteindelijke oplossing om de kamer te ontsnappen. Het kan gaan om een sleutel voor de deur of om een ingetoetste code, waarna de deur open gaat.

Escape room thema’s

Escape rooms zijn er in verschillende thema’s. Zo zijn de meest voorkomende escape room thema’s: laboratorium, da vinci code of geheime agent. Van mystery tot horror tot educatieve onderwerpen. Noem maar op wat je kan bedenken en je hebt ongetwijfeld ergens zo’n escape room.

Voor wie is het bedoeld? 

Een escape room is een leuk uitje voor jong en oud.  Voor groepen deelnemers die eens wat anders willen doen dan een filmpje pakken of een avondje bowlen. Voor mensen die van een uitdaging houden en de hersenen een beetje willen laten werken. Zo kan men even ontspannen en ontsnappen uit de dagelijkse sleur.

Heel erg verslavend

Een escape room is een uitdagende activiteit die je dus met vrienden, familie en of collega’s kan spelen. Het is ook een erg verslavende activiteit. Na een keertje spelen heb je de smaak snel te pakken en wil je gelijk nog een keer spelen. Niet dezelfde escape room natuurlijk, want je kent alle puzzels ondertussen al. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel escape rooms in Nederland, zodat je gelijk je volgende escape room kan boeken. Deze zijn te vinden op escaperoom vergelijkingssites of escape room startpagina’s 

https://www.xcapelogix.nl