Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Top 3 leukste Ticket to Ride spellen

Met Ticket to Ride komen verschillende landen of werelddelen, treinen en bordspellen ultiem met elkaar samen. Het basisspel is al ontzettend leuk, maar er zijn meerdere versies van dit spel beschikbaar. Wij zetten vandaag de 3 leukste Ticket to Ride spellen voor je op een rij, van Ticket to Ride Africa tot de Nederlandse uitbreidingsset! 

Nummer 1: Uitbreiding Nederland

De Nederlandse uitbreiding van Ticket to Ride is als vierde uitgebracht in de reeks met Ticket to Ride uitbreidingen. Zoals we van Nederland in spellen of media-uitingen gewend zijn, staat het bomvol met allerlei kanalen, rivieren en bruggen. Al deze routes worden betaald via zogeheten tol-munten. Afhankelijk van wanneer iemand een route claimt, betaal je deze prijs aan de bank of aan je medespelers. Degene die aan het einde de meeste tol-munten overhoudt, wint deze variant! Je speelt deze uitbreiding niet alleen op een nieuwe kaart, maar ook met 44 nieuwe bestemmingskaarten, de bijbehorende tol-munten en een extra spelregelboek. Je kunt deze versie spelen als je al de reguliere versie van Ticket to Ride of Ticket to Ride Europe hebt.

Nummer 2: Uitbreiding The Heart of Africa

De uitbreiding van Afrika focust zich speciaal op ontdekkingstochten in Midden- en Zuid-Afrika. Je bevindt je als passagier in woestijn- en savanneachtige omgevingen (gele, oranje of rode route), jungles en bossen (groene, blauwe of paarse route) of op bergen en kliffen (witte, grijze of zwarte route). Deze routes zijn opgedeeld over 45 verschillende terreinkaarten. Ook deze versie kun je spelen als uitbreiding op het reguliere Ticket to Ride spel of als uitbreiding op Ticket to Ride Europe.

Nummer 3: Uitbreiding USA 1910

Deze uitbreiding op het standaardspel Ticket to Ride is een van de meest uitgebreide uitbreidingen en zorgt voor uren extra speelplezier. Je kunt deze uitbreiding als beginner spelen, maar ook voor vergevorde spelers biedt deze uitbreiding de mogelijkheid tot volledig nieuwe strategieën en tactieken. De setting, de Verenigde Staten in het begin van de 20e eeuw, maakt het plaatje compleet.


Wil je alle uitbreidingen van Ticket to Ride eens op een rijtje zien of direct een uitbreiding bestellen? Kijk dan eens bij Koning Bordspel. Hier vind je bijna 20 verschillende spelvarianten van Ticket to Ride, waardoor er altijd de beste editie voor jou tussen zit!