Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Op visvakantie

Op viskantie met een echte visgids

Een heerlijke visvakantie is vaak iets waar menig visser nog wel eens van droomt. Hoe zou het zijn om de wateren van landen zoals Frankrijk en Zweden eens te bekijken en daar dan ook in vissen? Al dit is mogelijk wanneer u overweegt op visvakantie te gaan met een echte visgids. Het kan enorm helpen om een echte visgids mee te brengen, want hij weet precies waar de mooiste stekjes zijn om de beste vissen te vangen. Deze vissen variëren per land. Zo kunt u in Frankrijk ook zeevissen zoals tonijn vangen, terwijl u in Zweden een beetje van alles wat kunt vinden. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat; het is mogelijk om voor een paar dagen op visvakantie te gaan met een visgids. U bent in goede handen!

Wat moet ik meenemen?

U bepaald helemaal zelf wat u meeneemt op een visvakantie. Pak natuurlijk wel in zoals u dat doet bij een “gewone” vakantie; in de koffer gaan kleren en misschien een goed boek. Houdt ook rekening met het weer (bekijk vooraf een weersvoorspelling) en pak verschillende soorten kleren in. Het is ook slim om zonnebrand in te pakken (zeker in de zomer!) en om rekening te houden met onstuimig weer. Het is niet nodig om eten en drinken mee te nemen, tenzij u een voorkeur heeft voor een bepaald soort eten en drinken. Een bepaalde soort frisdrank meenemen voor de eerste paar dagen is namelijk helemaal niet erg, maar als u heel veel eten en drinken meeneemt, kan dat invloed hebben op het gewicht in de boot. Overleg voordat u aan uw visvakantie begint dan ook goed met uw visgids. Hij heeft vaak wat te zeggen over wat er wel en niet mee mag in de boot. Het is ook verstandig om eens goed op te zoeken of het wel echt nodig is om iets mee te nemen (behalve kleren), aangezien de visgids alles voor het grootste gedeelte verzorgt.

Wat betaal ik voor een visvakantie?

Prijzen voor een visvakantie kunnen nog wel eens variëren. Zo kunt u met de visgids een standaard, vaste prijs afspreken. Deze prijs kan echter nog wel eens veranderen. U kunt namelijk een prijsafspraak maken, maar dan realiseren dat u ook ergens wilt overnachten. Deze overnachting zit dan niet inbegrepen bij de prijs, maar de visgids kan dit wel voor u realiseren. Voordat u een prijsafspraak gaat maken met de gids is het dan ook verstandig om op te schrijven waar u precies allemaal voor wilt betalen. Regel zelf overnachting en ergens om te eten of laat dit door de gids geregeld worden. Wat u ook doet; overleg het even. Dat zal de gids vast en zeker op prijs stellen!