Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe maak je thuis bier

Thuis bier brouwen is heel eenvoudig. Als je zonder hulp mac en kaas uit een doos kunt maken, kun je bier maken.

Stap 1: bereid je voor

1. Verzamel je brouwapparatuur. Je hebt nodig:

  • Brouwketel
  • Vergister + Lichtsluis
  • Trechter (optioneel)
  • Ontsmettingsmiddel
  • Automatische sifon
  • Roer de lepel
  • Bierrecepten Pakket (of individuele ingrediënten)

Als het verzamelen van dat alles te veel werk lijkt, kies dan voor brouwpunt biersmaak pakket met alles wat je nodig hebt om zelf bier brouwen, alles in één doos.

2. Ontsmetten, ontsmetten, ontsmetten. Uw welvaart hangt af van hoe schoon uw hardware is. Alles wat na de bubbel cyclus met uw brouwsel in wisselwerking staat, moet worden schoongemaakt. PBW en Star San zijn buitengewone reinigings- en ontsmettingsmiddelen.

Stap 2: Brouwen

1. Steile granen. Vul je mengpot van 5 gallon met 2,5 gallon water. Terwijl je je water verwarmt, laat je je granen 20 minuten trekken, of totdat je water 170 graden wordt. Op het moment dat je je granen verwijdert, laat je het water uit de graanzak in de pot druppelen. Probeer uw graanzak niet te verpletteren, aangezien u de tannines liever niet scheidt, waardoor uw brouwsel ongewenste smaken kan krijgen.

2. Verwarm de pot tot het kookpunt – Zodra je pot naar een bewegende luchtbel gaat, verwijder hem dan van warmte en voeg mout toe. Wanneer het concentraat wordt afgebroken, opnieuw bezoeken van een bubbel. Er zullen momenteel sprongen worden toegevoegd op verschillende stukken. (Opmerking: let op dat u niet overbelast wanneer er sprongen worden toegevoegd.) Raadpleeg uw nauwkeurige formule met betrekking tot wanneer u bounces aan uw bubbel moet toevoegen.

3. Je hebt momenteel wordt – ook wel bekend als suikerwater. Koel uw wort zo snel als redelijkerwijs kan worden verwacht. Dit zou op twee verschillende manieren mogelijk moeten zijn:

  • IJsbad – Zet je pot gewoon in een gootsteen vol ijswater.

  • Gebruik een wortkoeler – Plaats de koeler in uw wort. Laat koud water uit uw kraan door de koelmachine naar de gootsteen lopen. Een waterkoeler is de beste manier, maar met beide krijgt u de ideale resultaten.

Stap 3: Fermenteren

Denk eraan om al uw proviand te zuiveren! Op dat punt…

1. Giet afgekoelde wort in de vergister. Sommige blend potten hebben zelfs een klep voor eenvoudig transport van je pan naar je fermentor.

2. Voeg water toe om het niveau op 5 gallons te brengen.

3. Laat lucht door wort circuleren door het in de houder te strooien. Gist heeft zuurstof nodig en het zal helpen om je wort te besprenkelen.

4. Voeg gist toe. Droge gist is het minst veeleisend, omdat u het niet eerder hoeft op te zetten. Desinfecteer het gist pak + schaar, bestaande uit het gis pakket, en giet de geest in de vergister.

5. Sluit je fermentor, voeg een luchtdichte rijpingskamer toe en bewaar op een saaie, koele plek. Bieren moeten op 68 graden blijven om op de juiste manier te rijpen.

Stap 4: Bottelen

Nadat de gisting is voltooid, meestal binnen ongeveer veertien dagen, is dit een ideale gelegenheid om uw brouwsel op fles te brengen.

Je hebt het gedaan. Je hebt bier gemaakt. Het enige dat u hoeft te doen is

1. Koel.

2. Waardeer.

 

Gerelateerde artikelen

Menstruatiecyclus, wat is normaal en wat is niet normaal tijdens je menstruatie

Tot rust komen met yoga in Limburg

Zelf leren schilderen