Je werkplek vergroenen, begin hier!

Je werkplek vergroenen, begin hier!

  • november 13, 2020
  • 0 comments

Het milieu is in 2020 nog steeds een veelbesproken onderwerp. Iedereen weet dat de uitstoot omlaag moet om de leeftijd van de wereld te kunnen maximaliseren. Steeds meer bedrijven hebben dit ook door en proberen de bedrijfsprocessen zoveel mogelijk te vergroenen. Aan de ene kant gebeurt dit uit welwillendheid, maar aan de andere kant is het tegenwoordig ook nodig! Veel consumenten maar ook veel bedrijven nemen milieubewustheid steeds vaker mee als factor in het beslisproces. Dit uit zich bijvoorbeeld in consumenten en bedrijven die geen producten meer kopen van niet-energieneutrale bedrijven. Je bedrijf vergroenen kan op verschillende manieren. We hebben in deze blog twee manieren voor je uitgeschreven

De werkplek vergroenen

De werkplek is een plek waar medewerkers zich thuis moeten voelen. Het is dan ook belangrijk om een zo energieneutraal mogelijke de werkplek te creëren. Dit kun je op diverse manieren doen. Er zijn tegenwoordig vele fabrikanten van hardware die bekend staan om de groenheid van de producten. De computers, beeldschermen en dergelijke van deze fabrikanten gebruiken veel minder stroom dan normale computers of beeldschermen. Ook is het raadzaam om een energiezuinig klimaatsysteem in het kantoorpand te installeren. Op deze manier gaat er geen warmte verloren en blijft het kantoor, op een energiezuinige manier, altijd op een goede werktemperatuur!

Het woon-werkverkeer vergroenen

Als je medewerkers gebruik maken van leaseauto’s kun je de leaseauto’s vervangen voor elektrische leaseauto’s! In veel ondernemingen is dit een gemakkelijk uit te voeren stap richting een groene onderneming. Een groene leaseauto is over het algemeen iets duurder als het gaat om het leasebedrag, maar hier staan wel andere voordelen tegenover. Zo is de bijtelling van een elektrische leaseauto vaak lager, hier hebben je medewerkers dus direct profijt van. Ook zitten er diverse belastingvoordelen aan de elektrische leaseauto’s! Veel bedrijven twijfelen aan elektrische auto’s vanwege de beperkingen met betrekking tot de actieradius. De leaseauto’s worden echter over het algemeen enkel gebruikt voor woon-werkverkeer en voor het bezoek aan klanten. Met de actieradius van een Kia e-Niro of een Hyundai Kona electric moeten je medewerkers dus meer dan uit de voeten kunnen komen! De auto’s hebben beide een actieradius van 400 kilometer. Dit moet voor de gemiddelde medewerker meer dan genoeg zijn.