Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Webshop laten maken

Stel; je vertegenwoordigt een bedrijf in een conservatieve sector en er is besloten om een magento webshop te laten maken. Concurrenten doen het (nog) niet of niet goed en er is sterk het idee dat een webshop mogelijk veel extra verkoopkansen kan bieden. Waar begin je?

Het korte antwoord; oriënteer je op het platform Magento en mogelijke aanbieders. Magento is een startpunt voor softwareontwikkelaars om zeer efficiënt een sterk gepersonaliseerde webshop te ontwikkelen. Het is Enterprise kwaliteit software, maar volledig open source. Dus er is te bouwen op bestaande functionaliteit. Het wordt actief doorontwikkelt door het achterliggende bedrijf (Magento), dus er komen geregeld nieuwe versies uit.

Hoe een webshop succesvol in te zetten

Wat zijn de meest bepalende factoren in het succes van een webshop? Timing is hier één van. Houdt er rekening mee dat de webshop na de lancering een kanaal is dat continue aandacht vergt. In doorontwikkeling, onderhoud en natuurlijk rondom product, prijs en logistiek. Daarnaast is marketing een tweede. Het succes van een webshop komt niet vanzelf. Het vereist voortdurende inspanning van de marketingafdeling. Social, betaalde advertising en content marketing zijn de onderwerpen waar zij zich op zullen moeten richten. De kwaliteit van de webshop is ook een sterk wegende factor. Een webshop laten maken kun je daarom het beste laten doen door een goede webshop ontwikkelaar.

 

https://www.reachdigital.nl/