Ace Magazine
Image default
Gezondheid

De Amsterdamse tandarts

Een belangrijk deel van uw voorkomen wordt bepaald door uw glimlach en daarmee dus ook uw gebit. Een tandarts helpt u met een gezond en goed verzorgd gebit. In een grote stad als Amsterdam zijn vele tandartsen, tandartspraktijken en tandheelkundige centrums waar u terecht kunt voor goede hulp. En in veel gevallen kunt u goed terecht bij zo’n beetje elke goed aangeschreven tandarts in Amsterdam. Maar heeft u een specifiek probleem? Dan kunt u zich beter richten op een tandheelkundig specialisme. Bekijk op Tandarts-amsterdam-online.nl en in het kort hieronder welke specialismen er allemaal zijn en waar in Amsterdam u heen moet met welk probleem.

 

De Amsterdamse angsttandarts

Raakt u in paniek bij elke aankomende tandarts controle of bent u zelfs al jaren niet meer naar uw tandarts gegaan terwijl u met veel pijn rondloopt? Dan is een angsttandarts dé oplossing. Deze tandarts is gespecialiseerd in angstige patiënten en gaat daarom net even anders te werk dan een ‘normale’ tandarts. Amsterdam heeft 6 tandartsen die zich angsttandarts mogen noemen, dus genoeg om uit te kiezen.

 

De kindertandarts

Vanaf ongeveer twee jaar oud, als de eerste tandjes doorkomen, is het verstandig uw kindje mee te nemen naar uw eigen tandarts. Bent u zelf echter bang voor de tandarts en geeft u dit uw kindje ongemerkt mee? Dan is een speciale kindertandarts een goed idee. Ook als uw kindje gedragsproblemen heeft of als u een geestelijk of lichamelijke beperkt kindje heeft, is de kindertandarts een uitkomst.

 

Met spoed naar de tandarts 

Heeft u in de avond, midden in de nacht, in het weekend of op een feestdag een tandarts nodig? Ga dan op zoek naar een spoedtandarts in Amsterdam. Mocht uw klacht niet uitgesteld kunnen worden tot de volgende dag of na het weekend, dan kunt u bij de spoedtandarts meteen terecht.

 

Mondhygiëniste in Amsterdam

Bij een tandartspraktijk vindt u vaak ook een mondhygiëniste. Hij of zij richt zich speciaal op preventie en mondverzorging, met als hoofddoel tandbederf en tandvleesaandoeningen tegen te gaan, maar vooral ook te voorkomen.

 

Centrum voor implantologie

Zijn uw tanden of kiezen er slecht aan toe, dan kunt u terecht bij de afdeling implantologie. Hier worden beschadigde of verrotte tanden en kiezen vervangen voor tandimplantaten. Door de beste technieken van tegenwoordig zijn losse en uitneembare tandvervangingen helemaal niet meer nodig. Uw eigen tandarts zal u doorsturen naar de afdeling implantologie mocht dit nodig zijn.

 

De orthodontist

Bij een orthodontist denkt men vaak aan beugels voor kinderen, maar de afdeling orthodontie is er ook voor volwassenen. Bij het rechtzetten van tanden en kiezen kijkt een orthodontist naar het optimaliseren van de stands van uw tanden én uw kaak.

 

De beste tandartsen van Amsterdam

Soms kunt u heel goed naar een fijne tandarts in de buurt gaan. Maar bij sommige problemen is het verstandiger om te kiezen voor een gespecialiseerde tandarts of tandartspraktijk. Dit ligt geheel aan uw eigen wensen en/of uw probleem. Op www.tandarts-amsterdam-online.nl vindt u meer informatie over de verschillende tandartsen in Amsterdam.

https://tandarts-amsterdam-online.nl/