Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

De dubbele dakkapel van zink is niet onbetaalbaar

Veel huiseigenaren zijn vaak op zoek naar manieren om hun woning te vergroten. Verhuizen is immers duur en een grote stap, maar de behoefte aan extra ruimte is er wel. De woning uitbouwen is dan een logische keuze. Uitbouwen kan op verschillende manieren gedaan worden. Zoekt u een relatief goedkope manier om uw woning uit te bouwen? Dan is het zinvol om naar de mogelijkheden van een dakkapel te kijken. Door een dakkapel te plaatsen wordt een kamer namelijk aanzienlijk groter. Bovendien maakt een dakkapel van een niet efficiënte ruimte een nuttige ruimte. De dakkapel zorgt namelijk voor een verhoging in het schuine dak. Hierdoor ontstaat nieuwe woonruimte en dat biedt meteen veel mogelijkheden. Een rommelige zolder kan bijvoorbeeld een nuttige studeerkamer, werkkamer, slaapkamer of badkamer worden.

Voor de meeste huiseigenaren is een dakkapel aan één kant van het dakvlak voldoende. Er zijn echter ook huiseigenaren die het plan hebben om de zolder op te splitsen in twee volwaardige kamers of om zolder tot een volwaardige grote ruimte te maken. Voor deze opdrachtgevers zijn er twee opties: het plaatsen van een nokverhoging of een dubbele dakkapel. Hierbij is het goed om te weten dat dat dubbele dakkapellen populairder zijn dan nokverhogende dakkapellen. Het plaatsen van een nokverhoging is namelijk aanzienlijk duurder en zeer ingrijpend. Bovendien kunnen dubbele dakkapellen vaak vergunningsvrij geplaatst worden.

Wordt het een dakkapel van hout, kunststof, aluminium of zink?

Steeds vaker wordt zink gebruikt als materiaal voor het bekleden van een dakkapel. Dat is niet zo vreemd. Een zinken dakkapel heeft ten opzichte van andere materialen namelijk een aantal unieke voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de hoge mate van isolatie, het onderhoudsvrije aspect en de moderne uitstraling. Zinken dakkapellen hebben echter de prijs als nadeel. Gemiddeld is een zinken dakkapel 20% tot 30% duurder dan bijvoorbeeld kunststof of hout. Het is daarom aan te raden om alle opties goed tegen elkaar af te wegen en de prijzen te vergelijken. Door de prijzen te vergelijken kan namelijk een flinke kostenbesparing gerealiseerd worden.

Prijzen vergelijken op bijvoorbeeld op dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Op deze website is het eenvoudig om zowel de prijzen als de garanties van leveranciers en klantervaringen te vergelijken. Bovendien is de dienst gratis en vrijblijvend. Start u een prijsvergelijk? Dan zit u nergens aan vast en weet u binnen een mum van tijd wat uw mogelijkheden zijn.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl