Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Pijn in de knie zonder zwelling: Wat betekent het en hoe kan fysiotherapie helpen?

Heb je last van kniepijn zonder dat er sprake is van zwelling? Dit kan verwarrend zijn en je zorgen baren, maar er zijn diverse oorzaken mogelijk. Bij Fysio World Amsterdam kun je terecht voor professionele fysiotherapie die je helpt om deze klachten te verlichten en je knie weer optimaal te laten functioneren.

 

Pijn in de knie zonder zwelling kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Vaak is overbelasting of een lichte blessure aan de pezen en spieren rondom het kniegewricht de boosdoener. Andere mogelijke oorzaken zijn slijtage van het kraakbeen (artrose), patellofemoraal pijnsyndroom (pijn achter of rondom de knieschijf), of peesontsteking (tendinitis). Deze aandoeningen kunnen pijn veroorzaken zonder dat er direct zichtbare zwelling optreedt.

 

Bij Fysio World Amsterdam begint de behandeling met een grondige diagnose. De fysiotherapeut zal een uitgebreid lichamelijk onderzoek doen en je medische voorgeschiedenis bespreken om de exacte oorzaak van je kniepijn te achterhalen. Op basis van deze diagnose wordt een individueel behandelplan opgesteld.

 

De behandeling kan verschillende vormen aannemen, zoals oefentherapie, manuele therapie en advies over houding en beweging. Oefentherapie richt zich op het versterken van de spieren rondom de knie en het verbeteren van de stabiliteit. Manuele therapie kan helpen om de bewegingsvrijheid van het kniegewricht te vergroten en de pijn te verminderen.

 

Daarnaast geeft de fysiotherapeut advies over hoe je je knie in het dagelijks leven het beste kunt ontzien. Dit kan betekenen dat je bepaalde activiteiten tijdelijk vermijdt of je houding aanpast om verdere irritatie van het kniegewricht te voorkomen.

 

De therapeuten bij Fysio World Amsterdam hebben veel ervaring en bieden persoonlijke zorg op maat. Met een combinatie van professionele behandelingen en praktische adviezen helpen zij je om de pijn in je knie te verminderen en je bewegingsvrijheid te herstellen.

 

Heb je last van een pijnlijke knie zonder zwelling? Neem contact op met Fysio World Amsterdam voor een uitgebreide evaluatie en een effectief behandelplan. Zo werk je samen aan een toekomst zonder kniepijn.

https://fysioworldamsterdam.nl/mijn-knie-is-pijnlijk-maar-niet-gezwollen-wat-is-er-aan-de-hand/