Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Optimaal presteren: hoe doe je dat?

Zowel op zakelijk als op privé gebied wil je natuurlijk optimaal presteren. Soms is het allemaal lastig bol te werken. Maar is het wel belangrijk om het beste uit jezelf te halen. Hier kan je wel eens wat hulp bij gebruiken. Hierbij geven we je een aantal manieren om optimaal te kunnen presteren. 

Omring je met de juiste mensen

Het is bewezen dat men zich aanpast aan de omgeving. Dit betekent dus dat wanneer je samenwerkt met collega’s die er bijvoorbeeld met de pet naar gooien, je de neiging hebt om dit over te nemen. Voornamelijk als topsporter is het erg belangrijk goed te kijken naar de mensen in je omgeving. Er wordt in een korte tijd enorm veel van je gevraagd. Zorg dus dat je in deze periode van je topsport optimaal kan presteren. Het is dus fijn om je op te kunnen trekken aan “de beste”. Want alleen dan kan je optimaal presteren. Een sportpsycholoog kan je hier bijvoorbeeld ook enorm goed bij helpen. Een sportpsycholoog als hulp zorgt ervoor dat je je kan focussen op de dingen die voor jou belangrijk zijn in jouw carriere. 

Ben bewust van je sterke en zwakke punten

Zelfkennis is enorm belangrijk. Hierdoor weet je of er punten zijn waar jij je nog kan verbeteren. De punten die goed gaan? Deze kosten vaak minder energie. De punten die minder gaan kan je je dus in ontwikkelen. Een beetje begeleiding kan hierbij enorm fijn zijn. Een lifestyle coach of jouw HR collega kan je hier bijvoorbeeld goed bij helpen. Bewustzijn is de helft van het werk. 

Planning en organisatie

Om alles zo goed mogelijk uit te kunnen voeren is een planning enorm belangrijk. Alleen op deze manier weet je het beste in je naar boven te halen. Hierbij is het belangrijk om te prioriteren en je planning goed te waarborgen. Tevens kan je meer tijd maken voor bijvoorbeeld extra trainingen of ontwikkeling. Rust in je hoofd is hierbij enorm belangrijk. Je zult je een stuk gelukkiger voelen.