Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Hoe kan je baby genezen van luieruitslag?

Wanneer de baby luieruitslag heeft is dat natuurlijk hartstikke vervelend. De baby heeft er last van en je wilt hem of haar het allerliefste helpen, maar hoe kan je een baby genezen van luieruitslag? In deze blog gaan we kijken wat luieruitslag precies is en wat je het beste kunt doen wanneer de kleine last heeft van luieruitslag.

Luieruitslag

 

Luieruitslag komt voor op de plek waar de baby een luier draagt. De baby doet zijn behoefte in de luier en de stoffen in de ontlasting veroorzaken de luieruitslag. De huid wordt hierdoor schraal en rood. Dat kan zorgen voor een geïrriteerde en zelfs pijnlijke huid. Wanneer de baby voor een langere tijd dezelfde luier draagt, kan deze uitslag alleen maar erger worden. Helemaal wanneer de kleine last heeft van diarree. Luieruitslag kan verder vrij weinig kwaad maar kan wel heel pijnlijk zijn voor de baby. De huid jeukt en doet zeer en helemaal wanneer er nog meer ontlasting in de wondjes komt.

Luieruitslag genezen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat de baby luieruitslag krijgt. Soms is het helaas niet te voorkomen omdat de baby nou eenmaal een luier draagt. Wanneer je de luier vaak verschoont, wordt de kans op luieruitslag alweer kleiner. Hoe korter de luier gedragen wordt, hoe minder kans op irritatie. Ook is het belangrijk om de billetjes van de baby schoon te maken bij het verschonen. Het beste kun je hiervoor lauw water gebruiken en de billen even goed schoonmaken, hiermee verklein je de kans op luieruitslag. Pas vooral ook op met geparfumeerde producten rond de billen. Parfum kan er namelijk voor zorgen dat de billen nog meer geïrriteerd worden en dat is nou net wat je wil voorkomen. Kies er dan ook voor om producten te gebruiken met geen parfum of andere irriterende stoffen. Vooral wanneer het gaat om babydoekjes.

Naar de dokter?

Moet je naar de dokter met luieruitslag? Op zich niet. In het begin is het een kwestie van de voorgaande stappen zo veel mogelijk uitvoeren zodat de baby er minimaal last van heeft. Mocht het zo zijn dat de uitslag niet weggaat en misschien zelfs erger wordt, dan kun je altijd even langs de huisarts gaan om hier naar te laten kijken. 

 

https://www.luieruitslag.nl/