Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Bescherming in de zomermaanden

Wie houdt er nou niet van een lekker zonnetje op je bol en vooral buiten leven. Dan heb ik het natuurlijk over de zonnige zomermaanden. De dagen op het strand of lekker met een koud drankje op het terras. Toch schuilt er ook zeker een gevaar achter dat buiten leven, dan heb ik het over de felle zonnestralen. Je moet jezelf altijd goed beschermen tegen de zon, niemand die wil een zonnesteek oplopen. Een pet kopen om op je hoofd te zetten is daarom vast en zeker een aanrader. De zon zo nu en dan ontlopen is daarnaast altijd erg aan te raden. Wanneer je de zon niet kunt ontlopen dan is het echt zaak dat je jezelf beschermt. Caps kunnen dus heel goed helpen, daarnaast adviseren we om ook een zonnebril op te zetten en zonnebrandcrème op te smeren. Zorg ook altijd dat je verkoeling in de buurt hebt, bijvoorbeeld een zwembad of de zee.

 

Naast dat de felle zon soms een obstakel kan vormen in de zomer zijn er ook nog andere obstakels te benoemen. Zo heb je bijvoorbeeld muggen. In de winter kom je deze beestjes niet meer tegen maar in de zomer zijn ze er meer dan genoeg. Geheid dat jij elk jaar wel een paar muggenbeten te pakken hebt. Om te voorkomen dat je gestoken wordt is het aan te raden om een hordeur of raam te plaatsen in je deur- en raamopeningen. Hiermee voorkom je dat deze ongewenste beestjes binnenkomen om jou te van je bloed te beroven. Naast muggen houd je natuurlijk ook andere ongewenste beestjes buiten de deur. Dat willen we natuurlijk allemaal!

 

Soms wil een mug misschien toch een manier vinden om jouw huis binnen te komen om jou ‘s nachts in je slaap nietsvermoedend te prikken. Om dit te voorkomen heb je ook nog tools die je binnen kan proberen. Muggen haten de geur van citroen, hier kunnen ze absoluut niet tegen. Verspreid dit dus door je huis en vooral bij je slaapplek. Ook kan het handig zijn om een klamboe te hangen boven je bed of een ventilator op je te zetten wanneer je ligt te slapen.

 

https://www.snapbacks.nl/