Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Afvallen met Tao basis

Laten we eerst starten met een kleine uitleg over wat Tao is. De Tao is een eeuwen oude Chinese wijsheid. De Tao te beoefenen kun je beter functioneren, zowel fysiek als mentaal. Door het uitoefenen van Tao basis leer je je lichaam, ziel en geest volledig te laten samensmelten. Dit klinkt allemaal heel zweverig, maar dat valt eigenlijk reuze mee.

 

De wens om af te vallen

Veel mensen met overgewicht zullen het kunnen beamen dat ze zich niet prettig voelen in hun lichaam. Je voelt je ongezond, dik en lelijk. Vooral vrouwen hebben last van hun lichaamsgewicht en voelen zich er ongelukkig door. Naast dat ze zich dus ongelukkig voelen over hun gewicht, maar ook door hun gewicht. Het zal geen nieuws zijn dat het bijzonder lastig kan zijn om af te vallen. Eten is een verslaving, maar zo is afvallen ook een verslaving. Als je ziet dat je bent afgevallen ervaar je een geluksgevoel, dit zal echter wel steeds langzamer gaan naarmate je probeert af te vallen. Hoe blijf je mentaal sterk genoeg om toch door te zetten?

 

Tao basis als mentale steun

Het is belangrijk je eigen lichaam beter te leren kennen om zo te weten wat het nodig heeft. Bij Tao maak je je lichaam wakker door een eenvoudige zelfmassage. Door je organen te leren “voelen”, wordt bewustzijn in organen gebracht. Simpel gezegd: als je je eigen lichaam leert liefhebben zal je er ook beter mee omgaan. Door Tao basis toe te passen in je dagelijks leven zal je beter eten en meer sporten omdat je meer bewust bent van dat je het nodig hebt en ook vindt dat je het verdient je gezonder te voelen.

 

https://www.vianovalis.nl/healing-tao/